Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Euroliga: a címvédővel már a csoportjában is játszik a Sopron

2011.07.09. 16:19

A magyar bajnok UNIQA Euroleasing Sopron a címvédő Salamancával került egy csoportba a női kosárlabda Euroliga 2010/2011-es szezonjának szombati sorsolásán.

A Sopron a B csoportban a spanyol csapat mellett a legutóbbi alapszakaszt megnyerő török Fenerbahcéval is talákozik majd.

Az újonc SEAT-SZESE Győr együttese az A csoportba sorsolták, itt a legutóbbi négyes döntőben is szerepelt spanyol Valencia és orosz Jekatyerinburg számít a két favoritnak.

A csoportküzdelmek október 12-én kezdődnek, az utolsó játéknapra pedig február 1-én kerül sor.

Az Euroliga lebonyolítási rendszere az új szezonra némileg megváltozik, s az eddigi évekkel ellentétben nem négyes, hanem nyolcas döntőt rendeznek majd. A finálét március 28. és április 1. között bonyolítják le meg.

A csoportok:

A csoport:
SEAT-SZESE GYŐR, Valencia (spanyol), Galatasaray (török), UMMC Jekatyerinburg (orosz), Bourges Basket (francia), USK Praha (cseh), Lotos Gdynia (lengyel), VICI Aistes (litván)

B csoport:
UNIQA EUROLEASING SOPRON, Fenerbahce SK (török), Avenida Salamanca (spanyol), Schio (olasz), Nagyezsda Orenburg (orosz), CCC Polkowice (lengyel), Tarbes (francia)

C csoport:
Taranto (olasz), Rivas Ecopolis (spanyol), Szpartak Moszkva (orosz), Wisla Kraków (lengyel), Kosice (szlovák), Brno (cseh), Gospic (horvát), BLMA (francia)