Valér
4 °C
8 °C

Szombaton egyeztet Kobe Bryant és a Besiktas

2011.07.27. 08:38

A tervek szerint szombaton egyeztet Kobe Bryant ötszörös NBA-bajnok kosárlabdázó képviselője, valamint a török Besiktas az amerikai sztár esetleges leigazolásáról. A tárgyalás egyáltalán azért jöhet létre, mert az észak-amerikai profiliga (NBA) jelenleg nem üzemel a klubtulajdonosok és a játékosok bérvitája miatt.

Seref Yalcin, a Besiktas gazdasági igazgatója török újságíróknak elmondta: ötven százalék esélyt lát arra, hogy a jelenkor egyik legnagyobb csillagát sikerül elcsábítaniuk, de majd a szombati egyeztetés után tisztábban fog látni.

„Kobe még több időt kért a gondolkodásra - jegyezte meg. Reméljük, a válasza pozitív lesz. A pénz nem jelent problémát.”

Amennyiben az NBA-ben a felek nem tudnak megállapodni, akkor elmaradhat a 2011/12-es idény, és a kosarasok szabadon igazolhatnak bárhová a világon. Meg nem erősített hírek szerint a Los Angeles Lakersszel öt bajnoki címet szerző, 13-szoros All Star-válogatott Bryant havonta kétmillió eurót kereshet. A Besiktas egy másik NBA-sztárnak, Deron Williamsnek is tett ajánlatot.