Hanga Ádám megérkezett Manresába

2011.08.29. 10:03 Módosítva: 2011.08.29. 11:38

Megérkezett spanyol klubjához, és a héten bekapcsolódik az edzésekbe Hanga Ádám, a Manresa júniusban szerződtetett kosárlabdázója. A 21 éves játékos a facebook közösségi oldalra vasárnap este feltett videójában számolt be a legfrissebb fejleményekről.

„Tegnap érkeztem, elfoglaltam a lakásomat, rögtön próbáltam beszerezni néhány szükséges dolgot, internetet, tévét, ma pedig már vizsgálatokon vettem részt, futópadon futottam, és levették a méreteimet - üzente rajongóinak a válogatott bedobó. Délután találkoztam az új csapattársaimmal, mindenki nagyon jó fej volt. Egy vetítés keretében megmutatták a csapat szisztémáját, és nézőként jelen voltam a Zaragoza elleni felkészülési meccsünkön. A tréningbe kedden kapcsolódok be, mert a vezetők tekintettel vannak arra, hogy hosszú nyár van mögöttem.”

Az Albacomptól a spanyol élvonalba szerződött - és NBA-s San Antonio Spurs által is kiszemelt - játékos kitért a válogatott augusztusi kudarcára is, amely a pótselejtezőben elszenvedett négy vereséggel nem jutott ki az Európa-bajnokságra.

„Fájó pont ez nekem, hiszen elvileg még nem is kéne itt lennem, sokan kérdezték, hogy mi történt. Nagyon sajnálom, hogy így történt, és remélem, hogy lesz még alkalmunk bizonyítani, hogy jó játékosok alkotják a válogatottat, hogy össze tud érni ez a csapat. Most a jövőbe kell néznem, itt a következő feladat. Vasárnap a Barcelonával játszunk felkészülési meccset, amelyben ugyan még nem lesznek ott a sztárok, de attól még nagyon várom.”