Ilyen messziről még nem zsákolt senki

2011.09.13. 10:38

Albert Dániel megdöntötte a "Legmesszebb zsákolás trambulinról" kategória Guinness-rekordját. A Face Team akrobatikus kosárcsapat tagja még júniusban állított fel új csúcsot azzal, hogy a Wembleyben 7,5 méterről húzta be a labdát a gyűrűbe.

Az ITV1 tévécsatorna Red or Black című műsora múlt szerdán került adásba, szerződésük értelmében a magyar freestyle-csapat addig nem hozhatta nyilvánosságra az eredményt, mondja Zippenfénig Gábor menedzser.

Az érvényes kísérletnek két szabálya van: a trambulinon felfestett csíkot nem lehet átlépni, és zsákolásnál hozzá kell érni a gyűrűhöz. Albert ellenfele csapattársa, Dajka Botond volt, aki a 6 métert és a 7 métert is megcsinálta, a hét és felet elvétette, esélye sem volt zsákolni, míg Albert 7,5-ről is simán behúzta.

A távolságot a gyűrű közepétől mérik, a Guinness két helyszínen tartózkodó munkatársa azonnal hitelesítette az új csúcsot (a régit 7,4 méterrel az angol Juan Ramos tartotta), mely azóta felkerült a rekordok hivatalos honlapjára is.

Albert régen gumiasztalozott, ma akrobatikus zsákoló a Face Teamen belül. Négy edzéssel készült a rekordra, a menedzser szerint a hét és fél méternél tud többet is.

A Face Team hét éve járja a világot freestyle-kosárlabda-, és korfballbemutatókkal, 2007-ben a római NBA Europe Live-on, 2008-ban a moszkvai NBA 5ive Touron léptek fel, ott voltak a FIBA All Star-gáláján, Cipruson, Németországban a bonni csarnok avatóján. Az NBA Europe Live milánói állomásán tizenkétezren nézték őket, köztük a New York Knicks játékosai is.

Az angol tv-műsor szerkesztői az interneten találtak rájuk, a Guinness-rekord újabb meghívásokat hozott, a közeljövőben Szaúd-Arábiába mennek. Az NBA-t is érdekelné félidei show-nak a ki zsákol messzebbről-verseny, de jelenleg lockout van, visszatérnek rá, ha elkezdődik a szezon.