Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Bajnoki címmel ünnepelne a Körmend

2011.10.05. 13:32

Bár a bajnoki cím egyelőre nem téma a csapat háza táján, így is határozottan nagy tervekkel vág neki a hét végén kezdődő férfi kosárlabda-bajnokságnak az MJUS-Fortress Körmend. Az egyesület jövőre ünnepli fennállásának 50. évét, s a vasiak úgy vélik, a jubileum kötelez.

„Jelentősen megerősítettük a csapatot, amelytől minimális elvárás, hogy bekerüljön a legjobb négy közé - jelentette ki Szabó-Forrai Zsolt tulajdonos a klub szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. - Ez tehát az alap, ám szó sincs arról, hogy nem vágynánk a csúcsra, nagyon szeretnénk minél fényesebb érmet nyerni.”

Óvatos derűlátással fogalmazott Németh István, az együttes legrutinosabb magyar kosarasa is: „Sok mindennek klappolnia kell ahhoz, hogy célba érjünk, és nem is szabad kijelenteni, hogy győzünk, ám úgy érzem, ez a csapat van olyan erős, hogy megnyerje a bajnokságot” - mondta a válogatott játékos.

Erős csapatnak tartja a legutóbbi évadban bronzéremig jutó Körmendet az NBA-s múlttal rendelkező új amerikai légiós, Kasib Powell is, aki elárulta, hogy számára kellemes környezetbe érkezett, tetszik neki a vasi kisváros, ahol mindenki roppant barátságosan fogadta.

„Jó játékosok, kitűnő szakmai stáb, Körmenden minden adva van ahhoz, hogy nagyszerűen szerepeljünk” - tette hozzá a 30 éves bedobó, aki a 2007/08-as idényben 11 mérkőzésen lépett pályára a Miami Heatben. A Körmend korábban háromszor: 1987-ben, 1996-ban és 2003-ban ünnepelhetett magyar bajnoki címet.