Rutinos közvetítő az NBA-bérvitában

2011.10.13. 10:25

Egy rutinos közvetítő hivatott egymáshoz közelebb hozni a felek álláspontját az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) zajló bérvitában, amely miatt hétfőn törölték az idény alapszakaszának első két hetét. A harminc klub, illetve a játékos-szakszervezet képviselőivel kedden találkozó ügyvéd, George Cohen korábban a labdarúgóliga (MLS), a baseball-liga (MLB) és júliusban az amerikaifutball-liga (NFL) bértárgyalásainak rendezésében is közreműködött.

Az alapszakasz november 1-én kezdődött volna, s a mostani helyzet szerint az biztos, hogy a november 14-ig kiírt összes meccs elmarad. Hétfőn David Stern NBA-főigazgató és a játékosokat képviselő, a Los Angeles Lakersszel ötszörös bajnok Derek Fisher is borúsan nyilatkozott, s mindketten csak annyit erősítettek meg, hogy tartják a kapcsolatot, ám újabb tárgyalási napot még nem tűztek ki.

Legutóbb az 1998/99-es idényben volt bérvita a felek között, akkor olyannyira elhúzódtak a tárgyalások, hogy az alapszakaszban a tervezett csapatonkénti 82 mérkőzés helyett csak 50-et játszottak le.5