Újabb amerikai kosaras lehet magyar állampolgár

2011.11.22. 09:17

Rövid időn belül a második amerikai születésű kosárlabdázó erősítheti a magyar férfi válogatottat. A 29 éves Rashad Bell magyarországi karrierjét a 2006–2007-es szezonban a ZTE csapatában kezdte, ahol 29 meccsen 25.4 pont és 9.1 lepattanó volt az átlaga. Hazánkba egy év szünet után tért vissza, az Albacompban 28 meccsen 21.96 pontot és 7 lepattanót mérlegelt. Körmenden a második szezonját kezdte meg a nyáron. Tavaly 35 meccsen 20.8 pontot és 7.9 lepattanót átlagolt, írt a bb1.hu

Az idei szezontól - Nyíregyházától kezdve Jászberényen át Szombathelyig - különösen nagy számban fordultak az élvonalbeli férfi kosárlabda csapatok honosítási kérelemmel a hivatalokhoz.

Akad azonban egy amerikai, aki önszántából nyújtotta be papírjait. Nagyban felboríthatja a bajnokság erőviszonyait, ha két hónapon belül sikerül magyar útlevelet szereznie Rashad Bell-nek, a Fortress Körmend erőcsatárának.

„Igen, ez nem csak egy pletyka, valóban magyar állampolgárságért folyamodtam – válaszolt érdeklődésünkre Rashad Bell. – A dolog most úgy áll, hogyha kis szerencsém van, akkor akár januárban meg is kaphatom a magyar útlevelet és azzal együtt az állampolgárságot is. Ez persze jelenlegi csapatomnak, a Körmendnek azt jelentené, hogy a továbbiakban már nem légiósként kellene számítania rám – zárta szavait a játékos.