Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Debrecenből igazolt az NBA-be Saunders

2011.12.10. 12:20

Az amerikai Houston Rockets kivásárolta a debreceni Factum Sport kosárlabdacsapatából a 23 éves Damian Stewart Saunderst, így a játékos az NBA-ben folytathatja pályafutását - adta hírül szombaton a debreceni klub honlapja.

Saunders, a Factum Sport Debrecen 201 centis, nemrégiben igazolt amerikai kosarasát több NBA-csapat is figyelte, a 2011-es drafton is indult. Ott végül egyik csapat sem választotta ki, de a lockout előtt több klubnál is próbajátékon volt.

A Houston Rockets csütörtökön kereste meg a játékos ügynökén keresztül a Factumot azzal, hogy az alapozási időszak megindulásával szeretnék átigazolni Damian Stewart Saunderst.

A Houston egyelőre az előszezonbeli mérkőzeseken számít Saundersre, de ügynöke, Jay Baptiste reméli, hogy a bajnokságba is nevezik majd.

Takács Endre, a klub ügyvezetője úgy nyilatkozott: "A klub ugyan remélte, hogy hosszabb távon számolhat a tehetséges játékossal, ám megérti, hogy egy ilyen lehetőséget nem szalaszthat el egyetlen komoly karrierre pályázó fiatal kosaras sem. A szerződés, amely még az NBA zárolásának feloldása előtt született, lehetővé tette a kivásárlást, és ez a tengerentúli változások miatt tulajdonképpen várható is volt."

Baptiste szerint Saunders nagyon jól érezte magát Debrecenben és szívesen visszajönne a csapathoz, ha erre lehetősége lesz a jövőben.