NBA: Predrag Sztojakovics befejezte

2011.12.20. 14:22

Bejelentette visszavonulását Peja Sztojakovics, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) bajnoki címvédő Dallas Mavericks szerb játékosa. A 34 esztendős támadó döntését hétfői közleményében azzal indokolta, hogy fizikailag már nem tud százszázalékos teljesítményt nyújtani.

Sztojakovics 1998-ban, a Sacramento Kings színeiben debütált az NBA-ben, majd 2006-ban rövid ideig az Indiana Pacersben szerepelt, aztán a New Orleans Hornetshez szerződött, ahonnan 2010-ben a Toronto Raptorshoz került. A Dallas idén januárban igazolta le. A szerb játékos 2002 és 2004 között minden szezonban szerepelt az All Star-válogatottban, háromszor Európa legjobb férfi kosárlabdázójának választották.

Sztojakovics a hatodik kosaras, aki távozik a bajnokcsapattól, amely ugyanakkor a múlt héten megállapodott az olimpiai bajnok Vince Carterrel és a világbajnok Lamar Odommal. A csapattulajdonosok és a játékosokat képviselő szakszervezet (NBPA) elhúzódó bérvitája miatt lerövidített idei szezon vasárnap kezdődik.