Négy Los Angeles-i az NBA All Star-kezdőcsapatában

2012.02.03. 10:03

Az ötből négy helyet Los Angeles két csapatának játékosai kaptak az NBA idei All Star-gálájának nyugati kezdőcsapatában: a szurkolók szavazatai alapján a Lakersből Kobe Bryant és Andrew Bynum, illetve a Clippers két legjobbja, Chris Paul és Blake Griffin is ott lesz a pályán február 26-án, Orlandóban.

Az, hogy két csapat is két-két játékost adjon az egyik oldal legjobbjainak ötösébe nagyon ritkán fordul elő, legutóbb 1997-ben volt erre példa, akkor a Houston Rockets (Hakeem Olajuwon, Charles Barkley) és a Seattle Supersonics (Gary Payton, Shawn Kemp) delegált összesen négy játékost a nyugatiakhoz.

Bryant, aki közel 1,6 millió szavazattal a legnépszerűbb nyugati kosaras volt, 14. alkalommal lesz kezdő All Star-meccsen, ezzel beérte Shaquille O,Nealt, Jerry Westet és Karl Malone-t. A nyugatiak egyetlen nem Los Angeles-i tagja a világbajnok Kevin Durant (Oklahoma City Thunder).

A szavazáson 1,6 millió vokssal Dwight Howard, az Orlando Magic centere volt a legnépszerűbb, aki így hazai pályán játszhat. Keleten mellette a tavalyi bajnoki döntős Miami Heat két sztárja, LeBron James és Dwyane Wade, valamint a Chicago Bulls legjobbja, Derrick Rose és a New York Knicks magasbedobója, Carmelo Anthony a kezdőötös tagja.