Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Reggie Miller és Don Nelson az NBA Hírességek Csarnokában

2012.04.03. 10:39

A triplaspecialista Reggie Millert és a legendás edzőt, Don Nelsont is beválasztották hétfőn a kosárlabdázó Hírességek Csarnokába. A 46 éves, 2005-ben visszavonult Miller teljes, 18 idényt felölelő pályafutását az Indiana Pacersben töltötte el, és 2560 dobással a második helyen áll az észak-amerikai profiliga (NBA) legtöbb hárompontost szerzett játékosainak örökranglistáján. Nővére, az 1984-ben olimpiai bajnok Cheryl 1995-ben került be a sportág halhatatlanjai közé.

„Mi leszünk az első testvérpár a Hírességek Csarnokában, Cheryl mindig is a példaképem volt, és magasra tette a lécet a családban” - mondta az ötszörös All Star-válogatott Miller, aki maga is olimpiai és világbajnok.

A 71 esztendős Nelson rendelkezik edzőként a legtöbb győzelemmel az NBA-ben (1335), 34 éves pályafutása alatt a Milwaukee Bucks, a Golden State Warriors, a New York Knicks és a Dallas Mavericks kispadján ült, és háromszor választották meg az év edzőjévé. Játékosként öt bajnoki címet nyert a Boston Celticsszel, amely 1978-ban visszavonultatta 19-es számú mezét. A jelölteket szeptember 7-én iktatják be a Hírességek Csarnokába a Massachusetts állambeli Springfieldben.