113 pontot dobott egy libanoni kosaras

2012.04.05. 10:41

Elképesztő dobóteljesítménnyel 113 pontot szórt egy bajnoki mérkőzésen Mohammad el-Akkari, a libanoni Mutahed kosárlabdázója. A 27 éves játékos 59 kísérletből 32 triplát szerzett, emellett nyolcszor közelebbről, egyszer pedig a büntetővonalról talált be a Bedzseh ellen 173-141-re megnyert találkozón. Ezzel jelentősen javított idényátlagán, amely addig csupán 7,6 pont volt meccsenként.

„A rengeteg edzés eredménye ez, emellett köszönöm edzőmnek, hogy sok időt adott a pályán, és a csapattársaimnak is, hogy segítettek” - mondta a hátvéd.

Austin Johnson, a Mutahed amerikai légiósa közölte: „Az elején észrevettük, hogy nagyon sül a keze, úgyhogy tömtük labdákkal. Gratulálok Akkarinak, rengeteget dolgozik az edzéseken, megérdemelte ezt az estét.”

A nemzetközi szövetség szerint el-Akkari az első kosaras Ázsiában, aki bajnokin átlépte a 100 pontos határt, korábban az egyik Távol-Keleti Játékokon egy Fülöp-szigeteki játékos 116-ot szórt Kína ellen, egy Fülöp-szigeteki középiskolai meccsen pedig az egyik kosaras 104 pontig jutott.

A leghíresebb százados a legendás Wilt Chamberlain, aki 50 éve tartja az NBA-rekordot 100 ponttal, ehhez azóta a legközelebb Kobe Bryant került, a Los Angeles Lakers ásza 2006 januárjában 81 pontot szerzett a Toronto ellen.