Hanga brutális zsákolással büntetett

2012.04.15. 17:47

Hanga Ádám csapatával, a Manresával izgalmas végjátékban legyőzte a Caja Laboralt a spanyol kosárlabdabajnokságban. A magyar játékos látványos kosarakkal vette ki részét a győzelemből.

Nagy győzelmeket arat az utóbbi időben az Assignia Manresa, a múlt héten a nála magasabban jegyzett, az Euroligában is játszó Málagát verte.Hanga itt érte el eddigi spanyol csúcsát, 21 pontot dobott. A Manresa vasárnap újabb sikert ért el, a szintén euroligás, a bajnokságban harmadik Caja Laboralt győzte le 72-70-re.

Hanga csapata egyik húzóembere volt, 12 pontot dobott, ebből két triplát. A mérkőzés videós összefoglalójába két látványos kosara is bekerült. A harmadik negyedben az egyik Manresa-akciót messziről beugrós zsákolással zárta, majd nem sokkal később nyolc méterről dobott magabiztosan egy ellenfelet sokkoló hárompontost. (A videón 0:44-nél és 1:00-nál.) A pontjai mellett a játékban töltött ideje is jelezte, fontos, hogy a pályán legyen. Harminc perc harminc másodpercet kapott edzőjétől, nála több lehetőséghez (31:34) csak Justin Doelmann jutott a Manresában.

A Manresa az utolsó negyedben már nyolc ponttal is vezetett, de a mérkőzés vége előtt tíz másodperccel csak eggyel ment. Egy büntetővel kettőre növelte a fórt, majd sikerült kivédekeznie az utolsó támadást is.

A Manresa a szezon elején az első ligában való bentmaradást tűzte ki célul, most a tizedik helyen áll, ha a nyolcadik helyre előre tudna lépni, a rájátszásba is bejut. Hanga a Málaga ellen nyújtott teljesítményével a figyelem középpontjába került Spanyolországban is, a liga hivatalos honlapja közölt róla terjedelmes cikket.