Lajos, Patrícia
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Lebron Jamesék közel a kieséshez

2012.06.06. 13:50
Négy ponttal, 94-90-re nyert a Boston Celtics Miamiban, így a két éve nagyon sok pénzért összerakott Heat a kiesés szélére került a főcsoportdöntőben. A Boston otthon fejezheti be a sorozatot.

Előzmény

A két keleti rivális párharcában eddig mindenki hozta a kötelezőnek tűnő hazai győzelmeket, de mindkét csapat egyszer-egyszer csak hosszabbításban tudta hozni a győzelmet, ami mutatta, milyen kis különbségek vannak közöttük. A Boston éjszaka idegenben győzött, így a hatodik meccsen saját otthonában juthat be az NBA-döntőbe. A Miamiban visszatért Chris Bosh, aki még a rájátszás elején sérült le súlyosan. A két csapat között jelentős különbséget jelent, hogy a Boston három öregembere (Paul Pierce, Kevin Garnett és Ray Allen) hogyan bírja a sorozatterhelést ebben a nagyon rövid, de sokmeccses szezonban.

tag-reuters (7)
Fotó: Andrew Innerarity

A Miami oldalán Bosh pótlására kell még mindig megoldást találni, illetve a hullámzóan játszó Dwayne Wade játékára.

A mérkőzés

A Boston idegenbeli győzelmét alapvetően Kevin Garnettnek - 26 pontot dobott a centerposzton rendkívül gyenge Miaminak - és a csapat védekezésének köszönheti. James és Wade hiába dobtak sok pontot (30 és 27), a dobószázalékuk nem volt jó, és nagyon kevés gólpasszt tudtak adni. Wade a negyedik negyedben 14 pontot dobott, de kevés volt ez is.

A sorozat eddigi legjobbjának, Rajan Rondónak nem ment a játék (15 dobásából mindössze három sikerült), de adott 13 gólpasszt. Elég jól dobta a Boston a hármast, 39 százalékkal.

Összefoglaló

Dwane Wade negyedik negyedbeli óriásblokkja remélem, poszterre kerül.

A meccs hőse

Kevin Garnett dobott 26 pontot, szedett 11 pattanót. Eric Spoelstrának, a Miami edzőjének semmi ötlete nincs Garnett megállítására.

tag-reuters
Fotó: Andrew Innerarity

Mire kell figyelni a következő meccsen?

A Boston Celtics befejezheti a sorozatot, ha otthon nyerni tud. Bosh-nak többet kell játszania, mert semmilyen veszélyt és fenyegetettséget nem jelent a bostoniakra nézve. Jamesnek és Wade-nek nem szabad statikusan játszaniuk, és a töltelékemberek is végre elkezdhetnének dolgozni.