Hanga: Minden mozdulatom öt edző figyeli

2012.06.27. 09:00 Módosítva: 2012.06.27. 09:02
Kemény edzésmunkával telnek a napjai Hanga Ádámnak, a magyar válogatott kosarasa tíz napig az NBA-s San Antonio Spursnél vendégeskedik.

A spanyol Manresa légiósa múlt kedden indult útnak, miután meghívta őt az NBA Nyugati főcsoportdöntőjéig jutott klub, amely a tavalyi amatőrbörzén foglalta le a játékjogát.

„Az érkezésem utáni első napokban inkább technikai képzést kaptam. Az esetek többségében egyedül dolgoztam, és legalább 4-5 edző figyelte minden mozdulatomat. Spanyolországban is magas szinten űzik ezt a sportot, de össze sem lehet hasonlítani az itteni körülményekkel."

„A klub menedzsmentje az első naptól fogva mindenben segít és támogat. Lehetőségem volt már Gregg Popovich vezetőedzővel beszélgetni, nyitott, kedves ember, és külön éreztette, hogy figyelemmel kísérik a karrieremet Európában. A kötelező orvosi vizsgálatokon a hét első napján túl estem, aztán megkaptam az erősítő programomat a 2012/2013-as szezonra, illetve felhívták a figyelmemet, mire kell odafigyelnem a következő hónapokban. Ezen a héten már többet játszunk 3-3 ellen az edzéseken. Talán akad arra is lehetőségem, hogy kicsit jobban megnézzem San Antoniót..."

A 23 éves kosaras tavaly az Albacomptól került Spanyolországba, ahol stabil kezdőember lett a középmezőnyben végzett Manresánál, és ahol ősztől is folytatja pályafutását.