Texasban folytatódik a Linsanity

2012.07.18. 12:46
Nem kínált szerződést a New York Knicks Jeremy Linnek. A Houston Rocketsnél folytatja pályafutását.

Az éjszaka végleg eldőlt: Jeremy Lin nem marad a New York Knicks csapatában, az év elején az NBA-be berobbant kosárlabdázó a Houston Rocketsnél folytatja pályafutását. A klubbal hároméves, 25 millió dollárt érő szerződést írt alá.

A Knicks éjfélig nem tett a Rocketsével megegyező ajánlatot Linnek (holott erre a szabályok szerint lehetősége volt), így az irányító szabadon távozhatott a klubtól a texasiakhoz. A New York-iak időközben Jason Kidd és Raymond Felton játékjogát megszerezték.

A 23 éves Jeremy Lin 14.6-os pontátlaggal zárta az elmúlt szezont, 35 mérkőzésen lépett pályára, a Lakers ellen 38 pontot vállalt. Szerződtetését a Rockets általános igazgatója, Daryl Morey az éjjel twitteren jelentette be, Lin pedig szintén a közösségi oldalon búcsúzott a New York-iaktól. „Nagyon hálás vagyok a Knicksnek és New Yorknak az elmúlt szezonért, ez volt életem legjobb éve" - írta Lin, aki később azt is elmondta, megtisztelve érzi magát, hogy ismét a Rockets játékosa lehet. A kosaras tavaly egy ideig a houstoniakkal készült, végül azonban nem tartottak rá igényt.

A Lint övező mániát jelzi, hogy a Time magazin idén áprilisban a New York Jets új irányítójának, Tim Tebow-nak a társaságában beválasztotta a világ száz legbefolyásosabb embere közé.