Új kapitányai lettek a kosarasoknak

2013.02.01. 18:15

Farkas Sándor lett a női, Stojan Ivkovic pedig a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya a magyar szövetség (MKOSZ) elnökségének pénteki döntése értelmében. Az MKOSZ tájékoztatása szerint mindkét szakvezető megbízatása 2015-ig szól, de évente felülvizsgálható a szerepvállalásuk.

Farkas azt a Stefan Sviteket váltja, akivel a szövetség közös megegyezéssel bontotta fel a szerződését októberben, miután a női válogatott lemaradt az idei Eb-ről. Ivkovic Rátgéber Lászlót követi a poszton. Utóbbinak decemberben bontotta fel a szerződését az MKOSZ, mivel a férfiválogatott szintén lemaradt a kontinensviadalról.

A főtitkári posztról szerdán lemondott Sterbenz Tamásnak az elnökség megköszönte eddigi munkáját, Szalay Ferenc elnök pedig tárgyalásokat javasolt a sportvezető további szerepvállalásáról a sportágban. A testület a szövetség ügyvezető igazgatóját, Bodnár Pétert bízta meg a főtitkári feladatok ideiglenes ellátásával.

Az elnökség ülésén MKOSZ Emlékérmet adományozott Nagy Gábornak, az Alba Regia SC távozó elnökének. Az elismerést Székesfehérváron, a vasárnapi All Star Junior Gálán adja át Szalay Ferenc.