Amerikai kosaras a címvédő Győrben

2013.02.21. 15:44

Tangelina Smith személyében újabb kosarassal bővült a női NB I-ben címvédő HAT AGRO-UNI Győr kerete. Mint azt Tapodi Péter klubigazgató csütörtökön elmondta, az 1977-ben született amerikai játékossal az idény végéig szól szerződést kötöttek, s kizárólag a hazai versenysorozatokban lehet a csapat segítésére. A 191 centis játékos kétszeres WNBA-bajnok, Európában pedig megfordult többek között a török, a spanyol, az olasz és az izraeli ligában, emellett többször is tagja volt az amerikai válogatott bő keretének.

"Tisztában vagyunk vele, hogy nem ő jelenti számunkra a jövőt, a januárban kialakult kényszerhelyzetben lépnünk kellett, s mindenképpen olyan játékosokat kerestünk, akiknek a képességei ismertek előttünk, tudjuk, mire számíthatunk tőlük" - jelentette ki Fűzy Ákos vezetőedző, hozzátéve: Smith rutinja sokat érhet a hazai porondon, bár azáltal, hogy a WNBA befejezése óta csak egyéni edzésekkel próbálta magát formában tartani, szükség lesz egy kis időre.

A tréner kifejtette, hogy az új légiós remélhetőleg gyorsan felveszi a ritmust, ahogyan azt a bő egy hete szerződtetett spanyol Cindy Lima is tette.