Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Nem tiltották be a magyar zászlót Szolnokon

2013.02.26. 10:13

Elnézést kért a Szolnoki Olaj KK-Hapoel Holon mérkőzés biztosításáért felelős cég, miután a múlt héten nem engedték be a csapat meccsére magyar zászlókat. A cég szerint a beléptetés során előfordulhattak „valós, vagy vélt sérelmeket okozó egyedi félreértések".

A Szolnoki Olaj KK Kft. és a meccsek biztosításáért felelős Védelem Holding Kft. a klub hivatalos honlapján tette közzé közös állásfoglalását. Ebben a két fél félhangsúlyozta: a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub napok óta tárgyalásokat folytat a - saját honlapjukon a következő mérkőzések meghatározatlan idejű bojkottját kilátásba helyező - szurkolói csoportok képviselőivel. Utóbbiak közleményben kérték a történtekkel kapcsolatos felelősség tisztázását.

Ennek eleget téve a két társaság hétfői közleményében kijelentette: az összecsapást megelőző napon jogszabályi kötelezettségeinek megfelelően a rendőrséggel és a vendégcsapat biztonsági szolgálatával közös bejáráson tisztázta a teendőket. A találkozó után hozott döntések a megszokottnál feszesebb beléptetést írtak elő.

Az állásfoglalás szerint azonban a klub és a vele nyolc éve együttműködő Védelem Holding semmilyen formában nem tiltotta meg a magyar, illetve a székely zászló sportcsarnokba történő behozatalát. A biztonsági cég ugyanakkor aláhúzta: a beléptetés során előfordulhattak egyedi félreértések, amelyek "valós vagy vélt sérelmeket okozhattak". Ezek esetleges előfordulása miatt a Védelem Holding elnézést kér - olvasható a nyilatkozatban, amelyben a Szolnoki Olaj KK Kft. kijelenti: az ügyet ezzel lezártnak tekinti.