54 pont egy meccsen, a legjobb az idén

2013.02.28. 16:23

Az NBA-s Golden State Warriorsban kosarazó Stephen Curry élete meccsét játszotta csütörtök hajnalban a New York Knicks ellen. Ötvennégy pontot dobott, de ez sem volt elég ahhoz, hogy nyerjenek.

A 109-105-ös Knicks győzelemmel zárult mérkőzésnek volt olyan szakasza, amikor Curry zsinórban tizenöt pontot szerzett. Tizenhárom próbálkozásból dobott tizenegy triplát, csak egy hiányzott, hogy beállítsa a Kobe Bryant és Donyell Marshall rekordját, akik tizenkét hárompontost szereztek egy mérkőzésen. Kiosztott még hét asszisztot, mind a negyvennyolc percet a pályán töltötte.

„Amikor láttam, hogy a hármasaim szinte mindenhonnan bemennek, már éreztem, ez egy jó este lesz" - nyilatkozta a FOX-nak.

Stephen Curry 54 points vs New York Knicks

A Warriors-kosaras teljesítményével egyéni és szezonrekordot állított fel. Eddigi legjobbja negyvenként pont volt, az idényben pedig Kevin Durantet körözte le, aki ötvenkettőt dobott januárban a Dallasnak.

Curry kedden még az Indianának szórt harmincnyolcat, és összeszedett egy harmincötezres büntetést is, mert ő is belekeveredett abba a tömegjelenetbe, ami után több játékost is eltiltottak.

A 190 centis, huszonnégy éves kosarast, 2009-ben, az első körben, hetedikként draftolta a Golden State, bemutatkozó idényében beválasztották az év újonccsapatába.

A csütörtök hajnali meccsen a győztes New York Knicksben is voltak jó egyéni teljesítmények, Carmelo Anthony harmincöt pontot szedett össze, Tyson Chandler huszonnyolc lepattanóval zárt.