Kobe kiakadt, mert kifordult a bokája

2013.03.14. 12:06

Az Atlanta Hawks hazai pályán két ponttal vezetett a Los Angeles Lakers ellen, amikor három másodperccel a meccs vége előtt Kobe Bryant eleresztett el egy dobást, amivel egyenlíthettek volna a vendégek. A labda kijött a gyűrűről, a próbálkozás után Kobe pedig a földön maradt.

A dobásnál a hawksos Dahntay Jones belépett a Lakers legendája alá, akinek a földet éréskor csúnyán aláfordult a bokája, egy ideig nem is tudott felállni.

A Hawks 96-92-re nyerte a meccset, ami után Bryant bokáját egyből megröntgenezték. Törés nincs, de a klub egyelőre nem tudta megmondani, mikor térhet vissza a sztár, az is lehet, hogy több meccset kell kihagynia.

Bryantnek megvolt a véleménye a történekről. „A játékosoknak jobban oda kellene figyelniük, a bíróknak meg megvédeni minket. Nem szabad így beállni a dobójátékos alá, ez túl veszélyes. Amikor én védekezek, soha nem állok be a dobó alá" - fakadt ki Kobe, aki szerint Jones azt csinálta vele, mint Jalen Rose a 2000-es döntőben, akkor is a bokája sérült meg. Hozzátette, ennyire még nem fordult ki a bokája, amióta játszik.

Jones twitterén később reagált, azt mondta, nem akart sérülést okozni a Lakers kosarasának.

A szezont siralmasan kezdő Los Angeles-iek tizenhat mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt a rájátszást érő nyolcadik helyen áll a nyugati főcsoportban, viszont ott van a nyakukon a Utah Jazz.