Egy meccsre bezárják a körmendi kosárcsarnokot

2013.03.20. 10:41

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének fegyelmi bizottsága szurkolói rendbontások miatt egy zártkapus mérkőzéssel sújtotta a férfi NB I.-ben szereplő Körmend csapatát.

Március 9-én az Alba Fehérvárral szemben 109-72-re elvesztett hazai meccsen a vasi szurkolók trágár kifejezésekkel illették az ellenfél játékosait, szurkolóit, valamint a játékvezetőket, emellett többször elmozdították a pálya felé a reklámtáblákat, ami miatt a rendezőknek kellett közbelépniük. A hazai drukkerek ráadásul apróbb tárgyakat is bedobtak a pályára.

Az MKOSZ illetékes testülete emlékeztetett rá, hogy az idényben eddig nyolcszor sújtotta különböző fegyelmi büntetésekkel a Körmendet a mérkőzés rendjének megzavarása miatt, melyek az írásbeli figyelmeztetéstől az 500 000 forintos pénzbüntetésig terjedtek. Mivel a bizottság szerint a klub nem képes tenni annak érdekében, hogy a szurkolók magatartása megváltozzék, elrendelte, hogy a csapat a következő hazai bajnoki vagy kupamérkőzését nézők nélkül, zárt csarnokban tartsa meg.

A klub vezetése mérlegeli a helyzetet, és rövid időn belül dönt arról, hogy milyen lépéseket tegyen. A körmendiek április 3-án játsszák következő hazai találkozójukat, az ellenfél az Atomerőmű lesz.