Kobe zseniális, ő visz minket a rájátszásba

2013.04.11. 13:35

Kobe Bryant a legjobbkor jár csúcsra, az NBA-alapszakasz vége előtt három meccsel a szezonbeli legjobbját nyújtva negyvenhét pontot dobott a Portland Trail Blazers ellen.

A meccs elején tízpontos hátrányban is volt a vendég a Los Angeles, aztán folyamatosan felzárkóztak. A harmadik negyedben sikerült egyenlíteni, és egy 16-5-ös periódus után az utolsó percben bebiztosították a győzelmet a végig zseniális Bryant játékával, aki mind a tizennyolc büntetőjét bedobta. A másik oldalon is volt nagy teljesítmény, az újonc Damian Lillard harmincnyolc pontnál és kilenc asszisztnál állt meg. A Lakers 113-106-os győzelmével ismét rájátszást érő helyen áll.

A Lakers-sztár akkorát játszott, hogy még a portlandi közönség is őt éltette. „Amit Bryant csinál, az fenomenális. Nagyon elszánt, hogy a csapatot bevigye a rájátszásba. Ez történik, amikor garantálja, hogy az alapszakasz után is versenyben leszünk még'" - mondta a fontos győzelem után Mike D'Antoni edző.

A Lakers egy hónap után tudott nyerni két egymást követő napon, győzelmükkel fel is jöttek a nyugati főcsoport nyolcadik, rájátszást érő helyére, miután a Utah Jazz tíz ponttal kikapott a tavaly döntős OKC-től.

A Los Angeles-ieknek három meccsük maradt, csak olyan csapattal játszanak, ami már bent van a rájátszásban: Golden State Warriors, San Antonio Spurs és az utolsó meccsen a Houston Rocktets lesz az ellenfelük. A Utah kétszer játszik a Milwaukee Bucksszal, ők a Memphis ellen zárnak.

Az egyetlen kiadó playoff-helyért harcol a két csapat, ami a Lakersnél azért is nagy szám, mert pocsékul kezdték a szezont, az alapszakasz felénél is még csak a tizedik helyen álltak.