LeBron tudja, miért sérült meg Kobe

2013.04.15. 15:05

LeBron James szerint hiába hajszolta túl magát Kobe Bryant, egyszerűen nem tehette meg, hogy nem lép pályára. A Lakers-sztárra legalább féléves kihagyás vár, az idén már biztosan nem játszik.

A szombat hajnalban Achilles ín-szakadást szenvedett Bryant sérülése miatt edzőjét, Mike D'Antonit is kritizálták, miért hajszolta annyit a 34 éves kosarast, aki zsinórban hatodik meccsét játszotta majdnem végig.

A kosaras a szezonban szombatig 3018 percet játszott, a 2007/08-as idény óta nem volt ennyit a pályán. Az idén nála csak Kevin Durantet, Damian Lilliardot és Monta Ellist vetették be többször.

A Miami Heatben játszó LeBron James szerint ebben nincs semmi különös. „Profiként nem mondhatja az embert, hogy nem játszom, mert félek a sérüléstől. Ott van a lehetőség, az ember nem lesz fiatalabb, és eljön az idő, amikor már játszani sem tud" - indokolt a Miami sztárja.

Elszakadt Bryant Achillesze

Kobe még januárban ígérte meg, a rájátszásba viszi a szezont pocsékül kezdő csapatot, a Lakersnek pedig nagy szüksége volt a győzelmekre az alapszakasz végén, ezért is tette magát oda. „Nem kosarazhatunk úgy, hogy folyton a sérülések miatt aggódunk, mert különben sosem hozzuk ki magunkból a legjobbat. Az ember kimegy és játszik" - jegyezte meg a tavalyi döntő legjobbjának választott James. Hozzátette, nagyon sajnálja, hogy Bryant megsérült, viszont biztos benne, hogy a Lakers-sztár keményen fog dolgozni, hogy visszatérhessen.

A Los Angeles-i csapat Kobe Bryant nélkül is megtette az utolsó előtti lépést a rájátszásért, otthon 91-86-ra verték a San Antonio Spurst, ha szerda este győznek a Houston Rockets ellen, akkor megvan a playoff. Bryant, akit már megoperáltak, a Twitterén gratulált a társaknak a Spurs elleni találkozó után.

Miután kiderült, hogy Kobe legalább fél évig nem vethető majd be, a FOX már arról kezdett el spekulálni, hogy a klub akár meg is válthat Bryanttől, mert így nagyot spórolnának. A Lakers igazgatója, Mitch Kupchak viszont kizárta, ez lenne az utolsó dolog, amit tennének, mondta.