Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Sopron a női kosárbajnok

2013.04.22. 20:59

A Sopron hazai pályán 28 ponttal legyőzte a címvédő Győrt a női kosárlabda NB I három győzelemig tartó döntőjének harmadik, hétfői mérkőzésén, így 3-0-ás összesítéssel megnyerte a párharcot, és fennállásának nyolcadik bajnoki címét szerezte meg.

Döntő, 3. mérkőzés: Uniqa-Euroleasing Sopron - HAT-AGRO UNI Győr 72-44 (23-13, 16-9, 21-7, 12-15)

Ld.:. Krnjics 14, Fegyverneky 13, Milovanovic 11, illetve Hurst 9, Smith 8

A tavalyi fináléban a Győrrel szemben 3-2-re elbukott soproniak 74-55-re, majd - idegenben - 70-53-ra nyerték a döntő első két meccsét, így hétfőn ünnepre készült, és meg is telt az MKB Aréna.

Székely Norbert tanítványai - akik egy hónapja ugyancsak simán verték a Győrt a kupadöntőben - 13-6-tal kezdtek a zöld-sárgába öltözött hazai tábor nagy örömére, majd a hetedik percben Shenise Johnson révén tíz ponttal elhúztak (18-8). A folytatásban valamelyest összeszedték magukat a Rába-partiak, ám az első két mérkőzésen összesen 41 pontot szóró Jelena Milovanovic triplájával már 37-22-re vezettek a házigazdák. A nagyszünetben 39-22 volt az állás.

Térfélcsere után nem sokkal húsz pontra nőtt a különbség, ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó és a finálé is, a soproniaknál Johnson már 17 pontnál tartott, az ugyancsak euroligás riválisnál csak a nemrég érkezett Tangela Smith emelkedett ki társai közül, Natalie Hurst és Rasheed Rita egyáltalán nem talált a gyűrűbe. A tét nélküli utolsó negyed 60-29-ről indult, a publikum önfeledten ünnepelt, miután a kedvencek a vártnál is simábban hozták a döntő harmadik és egyben utolsó csatáját.

A Sopron 3-0-ra megnyerte a finálét, és - a magyar-szlovák középszakaszt leszámítva - veretlen idény végén gyűjtötte be fennállásának nyolcadik bajnoki aranyát.

Székely Norbert, a Sopron vezetőedzője: "Nagyon jó döntő volt, a színvonal nem volt olyan magas, de ma nagyon kevesen tudtak volna velünk mit kezdeni. Örülök, hogy ilyen meccsen nyertünk, mert ez a siker megmutatta a csapat pszichés erejét. Jól osztottuk meg idén az energiánkat, bár az Euroliga nem sikerült annyira, de a szezon vége mindenért kárpótolt. Történelmi ez a diadal, az idényben nem kaptunk ki sem a bajnokságban, sem a kupában."

Füzy Ákos, a Győr vezetőedzője: "Csalódott vagyok, mert címvédőként felőrlődtünk, főleg a harmadik meccsre olvadtunk el. Ez egy hosszú folyamat része, ezzel együtt büszkék vagyunk, hogy kupa- és bajnoki döntőt játszottunk, és bejutottunk az Euroliga rájátszásába. Voltak szép szakaszaink a szezonban, de amikor januárban hárman távoztak, majd Simon Zsófi megsérült, megtört a lendület."

Az elmúlt tíz év bajnokai

2003: MiZo-Pécsi VSK

2004: MiZo-Pécsi VSK

2005: MiZo-Pécsi VSK

2006: MiZo-Pécs

2007: MKB-Euroleasing Sopron

2008: MKB-Euroleasing Sopron

2009: MKB-Euroleasing Sopron

2010: Pécs 2010

2011: MKB-Euroleasing Sopron

2012: Uni Seat Győr

2013: Uniqa-Euroleasing Sopron