Hangát olasz topcsapat szerződtetné

2013.04.23. 09:16

Hanga Ádámot kivásárolná a Manresából az olasz kosárlabdabajnokság jelenlegi harmadik helyezettje a Virtus Roma, írja a kezdo5.hu európai szakportálokra hivatkozva.

A Romának Adeola Dagunduro sérülése miatt van szüksége Hangára, neki kéne betölteni a nigériai játékos posztját a rájátszásban. Hangát még két évig köti szerződés a spanyol csapathoz, de kivásárolható belőle. A Serie A, valamint az ACB Liga átigazolási szabályzata lehetővé teszi, hogy az alapszakasz végéig (pontosabban a rájátszás kezdete előtt 48 órával bezárólag) még a bajnokságok között történhessen játékos-tranzakció.

A Manresának idén nem megy igazán a bajnokságban, 30 meccsükből 24-et vesztett el és ezzel az utolsó helyen áll. A csapat rossz szereplése ellenére Hangának jól megy, többször volt a meccs embere, és az utolsó másodpercben is mentett már hosszabbításra mérkőzést, 10,9-es a pontátlaga.

Az olasz bajnoki címre hajtó Romának jelenleg nagyon szűk a kerete, – itt játszik Lóránt Péter is – , a rájátszás előtt mindenképpen erősítenie kell. Hanga hátvédet és irányítót is játszhatna a csapatban. Ha oda igazolna, az nagy előrelépést jelenthetne neki, a Virtus felfügesztett Euroliga A-licenccel bír, ha az olasz rájátszás legjobb négy csapata közé kerül, úgy újra indulhatna legerőseb európai sorozatban.

Hangát januárban az Bilbao is kinézte már magának, akkor a spanyol csapat is hajlandóságot mutatott arra, hogy kivásárolja a Manresából.