Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hangát olasz topcsapat szerződtetné

2013.04.23. 09:16

Hanga Ádámot kivásárolná a Manresából az olasz kosárlabdabajnokság jelenlegi harmadik helyezettje a Virtus Roma, írja a kezdo5.hu európai szakportálokra hivatkozva.

A Romának Adeola Dagunduro sérülése miatt van szüksége Hangára, neki kéne betölteni a nigériai játékos posztját a rájátszásban. Hangát még két évig köti szerződés a spanyol csapathoz, de kivásárolható belőle. A Serie A, valamint az ACB Liga átigazolási szabályzata lehetővé teszi, hogy az alapszakasz végéig (pontosabban a rájátszás kezdete előtt 48 órával bezárólag) még a bajnokságok között történhessen játékos-tranzakció.

A Manresának idén nem megy igazán a bajnokságban, 30 meccsükből 24-et vesztett el és ezzel az utolsó helyen áll. A csapat rossz szereplése ellenére Hangának jól megy, többször volt a meccs embere, és az utolsó másodpercben is mentett már hosszabbításra mérkőzést, 10,9-es a pontátlaga.

Az olasz bajnoki címre hajtó Romának jelenleg nagyon szűk a kerete, – itt játszik Lóránt Péter is – , a rájátszás előtt mindenképpen erősítenie kell. Hanga hátvédet és irányítót is játszhatna a csapatban. Ha oda igazolna, az nagy előrelépést jelenthetne neki, a Virtus felfügesztett Euroliga A-licenccel bír, ha az olasz rájátszás legjobb négy csapata közé kerül, úgy újra indulhatna legerőseb európai sorozatban.

Hangát januárban az Bilbao is kinézte már magának, akkor a spanyol csapat is hajlandóságot mutatott arra, hogy kivásárolja a Manresából.