Ágnes
-5 °C
2 °C

Bajban a Lakers, újra megverte a Spurs

2013.04.25. 11:44
Szerdán három mérkőzés volt az NBA rájátszásában, meglepetés egyiken sem született. A Los Angeles Lakers nem tudott megújulni, a Houston Rockets a megint ellenállhatatlan James Harden játéka ellenére is kikapott, az Indiana Pacers sima győzelmet húzott be.

A Lakers–Spurs-párcharc első meccsén a San Antonio gyenge dobóteljesítménnyel és jó védekezéssel is nyerni tudott. A második mérkőzésre azonban a mezőnybeli dobóátlagukat még feljebb, 51,2 százalékra tornászták Tim Duncanék, de pontosabban szórták a hármasokat és büntetőket is, így hiába javult fel a Lakers támadójátéka is, 102-91-e a Spurs nyert.

A Lakers végig futott az eredmény után, ugyan a második negyedben egy ponttal még vezetni is tudott, a negyed hajrájában azonban Ginobili percei jöttek. A sérülésből visszatért sztár dobott két hármast és adott két asszisztot, így a félidőben 56-48-re vezetett a Spurs. A harmadik negyedben a San Antonio fölényét a végül 28 ponttal záró Tim Duncan biztosította, szinte minden húzása bejött. A Lakersnél Dwight Howard próbálta tartani a lépést, de csak 16 pontig jutott, személyi hibái miatt sokat is ült a padon.

Az Oklahoma City Thunder-Houston Rockets-meccs ezúttal több izgalmat hozott, az OKC most nem tudott úgy átrohanni ellenfelén, mert a Houston tudatosan gyorsított a játékán. A kezdőbe került Beverley is, aki sebességével lendített a csapaton. Kevin Durant hozta a formáját, 29 pontig jutott, de ugyanennyivel zárt Westbrook is. A másik oldalon ezúttal a 36 pontos Harden is jó napot fogott ki, remekül hajrázott, a Houston 15 pontos hátrányt dolgozott le, de az OKC újítani tudott, és végül 105-102-re nyerte a mérkőzést. Hardenék szinte mindenben fölé nőttek az OKC-nak, jobban lepattanóztak, biztosabban dobták a büntetőket, de a harminc százalék alatti hárompontos-kísérletek döntőnek bizonyultak. A Houston meccs közben veszítette el Jeremy Lint, aki mellkasfájdalmai miatt a második félidőre már ki sem jött az öltőzőből. Egyelőre nem tudni, hogy a harmadik meccsen vállalja-e a játékot.

A Pacers ezúttal is simán, 113-98-ra verte az Atlanta Hawkst. Az előző meccsen vezérré vált Paul George ismét jól teljesített, 27 ponttal, 8 lepattanóval és 3 assziszttal segítette az Indiánát, de az utolsó negyedben Hillnek jutott kulcsszerep, huszonkét pontjából tízet ekkor dobott be.

Eredmények:

Főcsoport negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Kelet:
Indiana Pacers-Atlanta Hawks 113-98
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 az Indiana javára.

Nyugat:
Oklahoma City Thunder-Houston Rockets 105-102
Az állás: 2-0 az Oklahoma City javára.

San Antonio Spurs-Los Angeles Lakers 102-91
Az állás: 2-0 a San Antonio javára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!