Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bajban a Lakers, újra megverte a Spurs

2013.04.25. 11:44
Szerdán három mérkőzés volt az NBA rájátszásában, meglepetés egyiken sem született. A Los Angeles Lakers nem tudott megújulni, a Houston Rockets a megint ellenállhatatlan James Harden játéka ellenére is kikapott, az Indiana Pacers sima győzelmet húzott be.

A Lakers–Spurs-párcharc első meccsén a San Antonio gyenge dobóteljesítménnyel és jó védekezéssel is nyerni tudott. A második mérkőzésre azonban a mezőnybeli dobóátlagukat még feljebb, 51,2 százalékra tornászták Tim Duncanék, de pontosabban szórták a hármasokat és büntetőket is, így hiába javult fel a Lakers támadójátéka is, 102-91-e a Spurs nyert.

A Lakers végig futott az eredmény után, ugyan a második negyedben egy ponttal még vezetni is tudott, a negyed hajrájában azonban Ginobili percei jöttek. A sérülésből visszatért sztár dobott két hármast és adott két asszisztot, így a félidőben 56-48-re vezetett a Spurs. A harmadik negyedben a San Antonio fölényét a végül 28 ponttal záró Tim Duncan biztosította, szinte minden húzása bejött. A Lakersnél Dwight Howard próbálta tartani a lépést, de csak 16 pontig jutott, személyi hibái miatt sokat is ült a padon.

Az Oklahoma City Thunder-Houston Rockets-meccs ezúttal több izgalmat hozott, az OKC most nem tudott úgy átrohanni ellenfelén, mert a Houston tudatosan gyorsított a játékán. A kezdőbe került Beverley is, aki sebességével lendített a csapaton. Kevin Durant hozta a formáját, 29 pontig jutott, de ugyanennyivel zárt Westbrook is. A másik oldalon ezúttal a 36 pontos Harden is jó napot fogott ki, remekül hajrázott, a Houston 15 pontos hátrányt dolgozott le, de az OKC újítani tudott, és végül 105-102-re nyerte a mérkőzést. Hardenék szinte mindenben fölé nőttek az OKC-nak, jobban lepattanóztak, biztosabban dobták a büntetőket, de a harminc százalék alatti hárompontos-kísérletek döntőnek bizonyultak. A Houston meccs közben veszítette el Jeremy Lint, aki mellkasfájdalmai miatt a második félidőre már ki sem jött az öltőzőből. Egyelőre nem tudni, hogy a harmadik meccsen vállalja-e a játékot.

A Pacers ezúttal is simán, 113-98-ra verte az Atlanta Hawkst. Az előző meccsen vezérré vált Paul George ismét jól teljesített, 27 ponttal, 8 lepattanóval és 3 assziszttal segítette az Indiánát, de az utolsó negyedben Hillnek jutott kulcsszerep, huszonkét pontjából tízet ekkor dobott be.

Eredmények:

Főcsoport negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Kelet:
Indiana Pacers-Atlanta Hawks 113-98
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 az Indiana javára.

Nyugat:
Oklahoma City Thunder-Houston Rockets 105-102
Az állás: 2-0 az Oklahoma City javára.

San Antonio Spurs-Los Angeles Lakers 102-91
Az állás: 2-0 a San Antonio javára.