Egyre nagyobb bajban a Lakers

2013.04.26. 12:18

A Los Angeles Lakers Steve Blake személyében újabb fontos játékosát veszítette el hosszabb időre, ráadásul kezdőirányítójának, Steve Nash-nek a játéka is kérdéses a San Antonio Spurs elleni harmadik meccsen pénteken, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első körében.

Az egész szezonban gyengélkedő csapat a playoffot már eleve legjobbja, az Achilles-ín-szakadást szenvedett Kobe Bryant nélkül kezdte el, s az esélyeknek megfelelően el is veszítette a Spurs elleni párharc első két meccsét. Az eredetileg irányító Blake az ötszörös bajnok csapattárs kiválásával került Nash mellé a kezdőötösbe, s az alapszakasz végén, illetve az első két San Antonio elleni mérkőzésen jól játszott. A 33 éves kosaras a második csata utolsó negyedében szenvedett súlyos térdín-sérülést, mely miatt meghatározatlan ideig nem számíthat rá együttese.

Mike D’Antoni vezetőedző és csapata számára eleve nagy csapás Blake elvesztése, ráadásul a 39 éves Nash csípő- és hátfájdalmai miatt már az első két meccsen sem volt egészséges, s könnyen elképzelhető, hogy pénteken nem is játszhat. A nem mindennapos sérüléshullám áldozata a Lakers egy másik "kisembere", Jodie Meeks is. Az alapszakaszban rendszeresen 20 perceket játszott, s a meccseken átlagban 8 pontot szerzett bedobó az első San Antonió-i összecsapáson szenvedett bokaszalag-húzódást, s szinte biztos, hogy a harmadik meccsen sem lesz bevethető.