Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyre nagyobb bajban a Lakers

2013.04.26. 12:18

A Los Angeles Lakers Steve Blake személyében újabb fontos játékosát veszítette el hosszabb időre, ráadásul kezdőirányítójának, Steve Nash-nek a játéka is kérdéses a San Antonio Spurs elleni harmadik meccsen pénteken, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első körében.

Az egész szezonban gyengélkedő csapat a playoffot már eleve legjobbja, az Achilles-ín-szakadást szenvedett Kobe Bryant nélkül kezdte el, s az esélyeknek megfelelően el is veszítette a Spurs elleni párharc első két meccsét. Az eredetileg irányító Blake az ötszörös bajnok csapattárs kiválásával került Nash mellé a kezdőötösbe, s az alapszakasz végén, illetve az első két San Antonio elleni mérkőzésen jól játszott. A 33 éves kosaras a második csata utolsó negyedében szenvedett súlyos térdín-sérülést, mely miatt meghatározatlan ideig nem számíthat rá együttese.

Mike D’Antoni vezetőedző és csapata számára eleve nagy csapás Blake elvesztése, ráadásul a 39 éves Nash csípő- és hátfájdalmai miatt már az első két meccsen sem volt egészséges, s könnyen elképzelhető, hogy pénteken nem is játszhat. A nem mindennapos sérüléshullám áldozata a Lakers egy másik "kisembere", Jodie Meeks is. Az alapszakaszban rendszeresen 20 perceket játszott, s a meccseken átlagban 8 pontot szerzett bedobó az első San Antonió-i összecsapáson szenvedett bokaszalag-húzódást, s szinte biztos, hogy a harmadik meccsen sem lesz bevethető.