Griffin gyűrűszaggatóan zsákol és blokkol

2013.04.26. 07:52

Az NBA-ben már javában tart a rájátszás, de érdemes visszatekinteni az alapszakaszra. A liga kiválogatta a szezon tíz legszebb jelenetét. Aki annak idején lemaradt róla, most megnézheti a clipperses Blake Griffin zseniális blokkját, a Brooklyn Net-játékos Johson Harlem Globetrotterst  idéző, pattogtató cselezését, vagy denveri Gallinari estében elengedett kosarát, amire már kommentátor is felkiáltott, hogy ez az év dobása.

A válogatásba Kobe Bryant betörése és zsákolása is bekerült, őt azért is érdemes megnézni, mert Achilles-ín sérülése miatt már biztosan nem látjuk a rájátszásban. Harrison Barnes csapata, a Golden State Warriors még versenyben van, így az erőcsatártól még várhatunk olyan pusztító zsákolást, mint amivel a legjobb tízbe került.

Az NBA alapszakaszának tíz legjobb jelenete

Monta Ellis még a Houston Rocketsnak dobott egy zseniális, levegőben perdülős, dudaszós hármast, amivel akkor győzni is tudott a Milwaukee Bucks. Ilyen pontokra most Miami Heat ellen lenne szükségük, hogy fordítani tudjanak a 2-0-s álláson. Nem lesz könnyű, mert LeBron James vezérletével még most is képesek olyan alley-oop kosarakat szerezni, mint amivel a negyedik helyre futottak be az alapszakaszban.

Rajtuk is túltett azonban a Clippers párosa, Jamal Crawford és Blake Griffin, akik tényleg rámentek a szórakoztatásra is, mielőtt a brutális Griffin a feltett labdát a Milwaukee kosarába húzta.

A második a dallasi Darren Collison lett, aki dudaszós hármasa előtt szinte meg sem támasztotta a labdát, olyan gyorsan küldte a gyűrűbe. A Clippers az első helyet megint csak egy brutális zsákolással érdemelte ki, de ezt nem a specialista Griffin, hanem DeAndre Jordan mutatta be. A védő sem maradt állva előtte.