Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Durant 38-at dobott, de ez is kevés volt

2013.04.30. 10:42
A Nets otthon menekült meg, egyenlített az Atlanta, a Houston először nyert az NBA-rájátszásban.

A Brooklyn Nets tizenkilenc pontos hazai győzelemmel kerülte el a kiesést az NBA-rájátszás kedd hajnali mérkőzésén A 110-91-es találkozó után 3-2-re vezeti a Chicago Bulls a párharcot.

A vendég chicagóiak többször is felzárkóztak a mérkőzésen, a negyedik negyedben hárompontos különbség is volt a csapatok között, de a Nets az utolsó percekben Gerald Wallace vezetésével tizenkét pontosra növelte az előnyét, és meg tudta nyerni a meccset. A Nets legjobbja ismét Brook Lopez volt, aki huszonnyolc pontot és tíz lepattanót szerzett, a másik oldalon a húszpontos Nate Robinson volt a legeredményesebb. Lopez nagy sorozatban van, mind az öt rájátszás mérkőzésen legalább húsz ponttal zárt.

Az Atlanta Hawks és az Indiana Pacers párharca továbbra is nyílt, miután a Hawks otthon verte a Pacerst. Az atlantaiak a második negyedben vették át vezetést, és egy 21-3-as sorozat után el is húztak a nagy formában játszó Josh Smith révén, aztán Korver és Tolliver tripláinak köszönhetően tizenöt pontos előnnyel mentek a szünetre.

A folytatásban aztán hatpontosra faragta le a hátrányát a Pacers, az utolsó negyedben is lőtávolban maradtak, így a legjobbkor jött Korver újabb triplája két és fél perccel a vége előtt, mellyel 92-83 lett az állás. Innen már nem tudott visszajönni az Indiana, 102-91-re nyert, és egyenlített a hazai csapat. A hawksos Josh Smith huszonkilenc ponttal és tizenegy lepattanóval zárt, ez volt karrierje legjobb playoff meccse.

A Houston Rockets–Oklahoma City Thunder volt az est legszorosabb mérkőzése, a meccs előtt még nyeretlen houstoniak két ponttal verték a tavaly nagydöntős vendégcsapatot. Az OKC jól kezdett, a második negyedben már tizenhárom pontos előnyben is voltak, a harmadik negyedben viszont nagyot játszottak a hazaiak, a vezetést is sikerült átvenni a negyed közepére.

Az előnyt növelni is tudták, egy labdaszerzés után Carlos Delfino zsákolt nagyot Kevin Durant mellett, ezzel már kilenccel ment a Rockets.

A hajrá viszont így is nagyon szoros lett a hazaiaknak, az OKC eltüntette a hátrányát, és öt perccel a vége előtt Jackson triplájával már 100-98-ra jöttek fel. Kevin Durant is eleresztett még egy hármast a végén 105-100-as állásnál, majd zsákolt is egy nagyot, de ezzel már csak a 105-103-as végerednényt tudta beállítani. Durant végül harmincnyolc ponttal lett a mezőny legjobbja, összesítésben pedig az OKC 3-1-re vezet.

NBA-rájátszás, főcsoport-negyeddöntő:

Főcsoport-negyeddöntő:

Kelet:
------
Brooklyn Nets-Chicago Bulls 110-91
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Chicago javára.

Atlanta Hawks-Indiana Pacers 102-91
Az állás: 2-2.

Nyugat:
---------
Houston Rockets-Oklahoma City Thunder 105-103
Az állás: 3-1 Oklahoma City javára.