Durant 38-at dobott, de ez is kevés volt

2013.04.30. 10:42
A Nets otthon menekült meg, egyenlített az Atlanta, a Houston először nyert az NBA-rájátszásban.

A Brooklyn Nets tizenkilenc pontos hazai győzelemmel kerülte el a kiesést az NBA-rájátszás kedd hajnali mérkőzésén A 110-91-es találkozó után 3-2-re vezeti a Chicago Bulls a párharcot.

A vendég chicagóiak többször is felzárkóztak a mérkőzésen, a negyedik negyedben hárompontos különbség is volt a csapatok között, de a Nets az utolsó percekben Gerald Wallace vezetésével tizenkét pontosra növelte az előnyét, és meg tudta nyerni a meccset. A Nets legjobbja ismét Brook Lopez volt, aki huszonnyolc pontot és tíz lepattanót szerzett, a másik oldalon a húszpontos Nate Robinson volt a legeredményesebb. Lopez nagy sorozatban van, mind az öt rájátszás mérkőzésen legalább húsz ponttal zárt.

Az Atlanta Hawks és az Indiana Pacers párharca továbbra is nyílt, miután a Hawks otthon verte a Pacerst. Az atlantaiak a második negyedben vették át vezetést, és egy 21-3-as sorozat után el is húztak a nagy formában játszó Josh Smith révén, aztán Korver és Tolliver tripláinak köszönhetően tizenöt pontos előnnyel mentek a szünetre.

A folytatásban aztán hatpontosra faragta le a hátrányát a Pacers, az utolsó negyedben is lőtávolban maradtak, így a legjobbkor jött Korver újabb triplája két és fél perccel a vége előtt, mellyel 92-83 lett az állás. Innen már nem tudott visszajönni az Indiana, 102-91-re nyert, és egyenlített a hazai csapat. A hawksos Josh Smith huszonkilenc ponttal és tizenegy lepattanóval zárt, ez volt karrierje legjobb playoff meccse.

A Houston Rockets–Oklahoma City Thunder volt az est legszorosabb mérkőzése, a meccs előtt még nyeretlen houstoniak két ponttal verték a tavaly nagydöntős vendégcsapatot. Az OKC jól kezdett, a második negyedben már tizenhárom pontos előnyben is voltak, a harmadik negyedben viszont nagyot játszottak a hazaiak, a vezetést is sikerült átvenni a negyed közepére.

Az előnyt növelni is tudták, egy labdaszerzés után Carlos Delfino zsákolt nagyot Kevin Durant mellett, ezzel már kilenccel ment a Rockets.

A hajrá viszont így is nagyon szoros lett a hazaiaknak, az OKC eltüntette a hátrányát, és öt perccel a vége előtt Jackson triplájával már 100-98-ra jöttek fel. Kevin Durant is eleresztett még egy hármast a végén 105-100-as állásnál, majd zsákolt is egy nagyot, de ezzel már csak a 105-103-as végerednényt tudta beállítani. Durant végül harmincnyolc ponttal lett a mezőny legjobbja, összesítésben pedig az OKC 3-1-re vezet.

NBA-rájátszás, főcsoport-negyeddöntő:

Főcsoport-negyeddöntő:

Kelet:
------
Brooklyn Nets-Chicago Bulls 110-91
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Chicago javára.

Atlanta Hawks-Indiana Pacers 102-91
Az állás: 2-2.

Nyugat:
---------
Houston Rockets-Oklahoma City Thunder 105-103
Az állás: 3-1 Oklahoma City javára.