Durant rákapcsolt, Griffin balhézott

2013.05.04. 10:18
Az Oklahoma City Thunder, a New York Knicks, a Memphis Grizzlies és az Indiana Pacers is az NBA-elődöntőben.

Az Oklahoma City Thunder 3-2-ről várta a Houston Rockets elleni párharc hatodik meccsét. A Rockets hazai pályán bekezdett, a második negyed elejéig előnyben voltak, aztán beindut a tavaly döntős OKC, és fordítottak, a félidő előtt Harden hárompontosával négy pontra zárkózott fel a Rockets.

A harmadik negyedben át is vették a vezetést a houstoniak, Kevin Durant viszont tartotta a csapatát, így az utolsó negyedre is nyílt maradt a meccs. Az Oklahoma City a negyedik negyedet remekül kezdte, jól védekeztek, és volt egy 14-4-es sorozatuk, amivel el is dőlt a találkozó, 103-94-re nyertek, és negyedik győzelmükkel továbbmentek az nyugati főcsoport elődöntőjébe. Durant huszonhét ponttal, nyolc lepattanóval és hat assziszttal zárt, a másik oldalon a korábbi OKC-játékos James Harden volt a legjobb, huszonhat pont és hét assziszt volt a mérlege.

Az Oklahoma City Thunder ellenfele az a Memphis Grizzliez lesz, amely sorozatban négy győztes mérkőzéssel jutott tovább a Los Angeles Clippers ellen. A szombat hajnali hatodik meccsen sérült bokája miatt csak tizennégy percet tudott játszani a clipperses Blake Griffin, de csapata így is ott volt a Grizzliez nyomában. A Los Angeles-ieknél Chris Paul nagy formában játszott, a félidőben 58-53-ra vezetett otthon a Memphis.

A hazaiak a harmadik negyedben húztak el, tizenöt pontos előnyük is volt. A negyed vége előtt összebalhézott egymással Zach Randolph és Blake Griffin, a földön gyűrték egymást, alig lehetett szétszedni a két játékost.

A végén még feljött 103-97-re a Clippers, de Memphis triplái eldöntötték a meccset, 118-105-re nyertek, úgy, hogy 0-2-ről fordították meg a párharcot. A Grizzliesben a mérkőzés végén kiállított Randolph, illetve Conley volt a legerdményesebb 23-23 ponttal, a Clippersben Paul 28 pontig jutott.

Továbbment a New York Knicks is, miután 88-80-ra verték meg a Boston Celticset. A bostoniaknak hazai pályán nagyon nem mentek a dobások az elején, így a Knicks hamar elhúzott 21-5-re. A vendégek biztosan tartották a vezetést, az utolsó negyedre is közel húszpontos előnnyel fordultak, de aztán jött a nagy Celtics-feltámadás.

A biztos Knicks vezetés után a hazaiaknak volt egy fantasztikus 20-0-s sorozata, ám a mérkőzést huszonegy ponttal záró Carmelo Anthony beindult, és bebiztosította a győzelmet, a New York-iak 4-2-es összesítéssel mentek tovább a elődöntőbe. „Azt mondtam nekik a találkozó után, hogy nagyon büszke vagyok rájuk egy olyan szezon után, melyben végig hátráltattak minket a sérülések" - mondta a vesztes meccs utána a Celtics-edző Doc Rivers.

Az Atlanta Hawks hazai pályán sem tudta feltartóztatni az Indiana Pacerst. A Hawks támadásban gyenge volt, az első félidőben huszonhárom százalékos hatékonysággal dobtak. A nagyszünetben 37-29-re vezetett a vendégcsapat, amely a folytatásban tovább építette előnyét, tizenkilenc pontos hátrányban is volt már az Atlanta a harmadik negyed közepén.

A Hawks későn szedte össze magát, három perccel a mérkőzés vége előtt jöttek fel 76-73-ra, azonban a vendégcsapat 81-73-ra tudott nyerni, ezzel meglett a továbbjutást érő negyedik győzelem. A vendégektől West és Hill is huszonegypontos volt, Hibbert tizenhét pontjával és tizenegy lepattanójával dupla-duplát ért el. Az Indiana az elődöntőben a New York Knicksszel fog játszani.

Eredmények

Főcsoport-negyeddöntő:

Kelet:
Atlanta Hawks–Indiana Pacers 73–81
A párharc végeredménye: 4–2 az Indiana javára

Boston Celtics–New York Knicks 80–88
A párharcot a New York nyerte 4-2-re.

Nyugat:
Memphis Grizzlies–Los Angeles Clippers 118–105
A párharc végeredménye: 4–2 a Memphis javára

Houston Rockets–Oklahoma City Thunder 94–103
A párharcot az Oklahoma City nyerte 4-2-re.