Hanga és Lóránt is csapata legjobbja volt

2013.05.06. 09:43

A Manresát erősítő Hanga Ádám és a Virtus Romában szereplő Lóránt Péter is csapata legjobbja volt a spanyol, illetve az olasz kosárlabda-bajnokság hétvégi fordulójában. Hanga - akinek a játékjogát 2011-ben lefoglalta az NBA-s San Antonio Spurs - 12 pontot dobott a Zaragozában 89-62-re elvesztett mérkőzésen, amelyen hét lepattanó és három gólpassz is a neve mellé került.

"A játék minden elemében sokat ki tudtam hozni magamból. Több mint 30 percet kaptam edzőmtől, nagyon elfáradtam, és sajnos simán kikaptunk" - nyilatkozta az MTI-nek az előző forduló legjobbjává választott, 24 éves játékos, akinek sereghajtó együttese biztosan búcsúzik a spanyol élvonaltól.

Az ugyancsak válogatott Lóránt Péter, aki az olasz Virtus Romában légióskodik, idénycsúcsot jelentő 15 ponttal, 11 lepattanóval és két gólpasszal járult hozzá a Montegranaro elleni 82-64-es diadalhoz. A magyar játékos a találkozó legértékesebbje lett, a fővárosiak pedig a rájátszásban a Reggio Emiliával küzdenek meg az elődöntőbe kerülésért.