Hármasnak gyenge, durva alley-oopnak jó

2013.05.08. 10:45

A New York Knicks az NBA-konferencia elődöntőjében az első meccs gyengébb játéka után simán verte az Indiana Pacerst.

Carmelo Anthony megint nagy formában volt, 32 pontot dobott. A Knicks egy erős első negyed után a másodikban még hagyta közelebb jönni az Indianát, de a második félidő már egyértelműen Anthonyéké volt. Egy félelmetes 30-2-es sorozatot produkáltak, 64-62-re még a Pacers vezetett, de ezután 12 percig képtelen voltak játékosai a mezőnyből a gyűrűbe találni, így a Knicks 92-66-ra módosította az állást, és végül 105-79-ces megsemmisítő vereséget mért a Pacersre.

A Knicks most nemcsak dobásban, de lepattanózásban is az Indiana fölé nőtt, ami még 21 labdát is eladott. A vesztes csapat legjobb dobója megint Paul George volt, 20 pontig jutott. A meccs pillanata azonban alighanem a knickses Iman Shumperté, aki a második negyedben egy kipattanó hárompontosra robbant rá, és a semmiből jőve kihasználta a váratlan alley-oopot.

Ahogy a Knicks, a Memphies Grizzlies is egyenlíteni tudott az Oklahoma City elleni párharcban, hiába játszott nagyon hatékonyan Kevin Durant. Az OKC-csatár 36 pontja mellé még 11 lepattanót és 9 asszisztot is hozzátett, mellette még a kispadról beszálló Fishert volt ponterős (19), de ketten kevesek voltak a Gasol–Conley-páros ellen, ami a negyedik negyedben volt leginkább tarhatatlan.

Conley 26 pontjából ekkor dobott 13-at, egymásnak osztogatták az asszitokat, így kétpontos hátrányból, egy 30-19-es negyeddel, 99-93-ra nyerték meg a meccset. Durant mellett nem nagyon hagytak mást dobni, és az OKC palánkja alatt is nagyon jól dolgozott a Memphis, jól tudott élni a lepattanókból.

Főcsoport-elődöntő, 2. mérkőzések:

Kelet: New York Knicks-Indiana Pacers 105-79
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

Nyugat: Oklahoma City Thunder-Memphis Grizzlies 93-99

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.