Mint a gép: 135-ből 132 hármas bent

2013.05.11. 09:20

A női NBA-ban is játszó Laurie Koehn mindig is rengeteg dobóedzést végzett, de amikor látta, hogy Max Hooper 118 hárompontost dobott öt perc alatt, úgy érezte, többre képes.

Igaza volt, a hétvégén egészen elképesztő pontossággal dobta a hármasokat, öt perc alatt 135-ször dobott kosárra, és 132-szer be is talált, ez 97,7 százalékos dobószázalékot jelet. Koehn egy pillanatra sem lazított, a gyűrűvel szemben állva gépiesen dobált, a lepattanókat társa gyűjtötte be és dobta vissza neki.

135-ből 132 hárompontost dobott

A rekord nem elsőre jött össze, először 115-öt dobott, majd másodikra beállította Hooper 118-as csúcsát. Ezután újra nekifutott párszor, mire sikerült 14 dobással megdöntenie a csúcsot. Az új rekorder szerint nagyon sok múlik a ritmuson, és bár nem tűnik nehéznek, de a sorozatos dobások könnyen megtörik azt, azért is, mert a karok gyorsan fáradnak.

Koehn korábban a Kansas Cityben kosarazott, hetente hat dobóedzése volt, csak azért ennyi, mert az edzői leállították, kötelezték egy pihenőnapra. Koehn úgy véli, még több van benne, sokszor talált már be.