Hanga Ádám a Real Madrid kosarasa lehet?

2013.05.16. 15:49

Hanga Ádám csapata kiesése ellenére jó szezont futott a spanyol kosárlabda-bajnokságban. A Manresa-légiósát a spanyol szaksajtó is méltatja, és már több csapattal is hírbe hozták a „Mágikus Magyart". Az átigazolási szezon még csak most kezdődik, Hanga akár a Real Madridé is lehet.

Hangának még élő szerződése van, de nem fogja kitölteni a másodosztályba zuhanó katalán csapatnál. Játékával már kivívta az elismerést, és a draftjogával bíró San Antonio Spursnek is az az érdeke, hogy minél magasabb szinten játszon.

A szezonban 11,5-ös pont- és 4,6-os lepattanó átlagot produkáló Hangát, a liga jelenlegi hatodikja, a baszk Uxue Bilbao is vinné, hogy megerősítse a keretét. Hanga azonban még magasabbra is törhet, a Real Madrid edzője, Alberto Herreros is kinézte magának a látványos szezont produkáló légióst. A játékos ügynöke, Lóránt András megerősítette a megkeresést.

Hangáért az alapszakasz végén a Virtus Roma is bejelentkezett, de végül nem igazolt az olasz bajnoki címre törő csapatba.

A magyar kosarasról több szaklap is megemlékezett, hogy egy olyan országból érkezett, ahol nincs igazán magas szinten a kosárlabda, a válogatott rendre lemarad a világversenyekről, de mégis van egy olyan játékosa, amelyik magas szinten teljesít.

A piratdebasket.es szakírója Mágikus Magyarnak nevezte a védekezésben és támadásban is egyre agresszívabbá váló Hangát, aki statisztikája szerint a bajnokság tavaszi szezonjának harmadik legértékesebb játékosa lett.