Agresszív Miami játszotta le a Spurst

2013.06.10. 10:43
A Miami Heat feljavult csapatjátékának köszönhetően egyenlíteni tudott a San Antonio Spurs ellen az NBA döntőjében, a második meccsen 103-84-re győzött.

„Lejátszottak minket, sokkal jobban fejezték be a negyedeket, mint mi. Sokkal többször veszítettünk labdát, mint kellett volna. Tisztelnünk kell őket. Nem játszottunk jól, nem dobtunk jól, én meg egyenesen szörnyen játszottam" – értékelt önkritikusan Tim Duncan.

A Spurs-játékos értekelése jogos volt, az első meccsel ellentétben ezúttal nem működött igazán a csapat nagy hármasa, Duncan mellett Ginobilinek és Parkernek sem ment a játék. Utóbbit a Miami nyerőemberének bizonyuló Chalmers szedte le a pályáról. A Spurs játékosai csak 41 százalékkal dobtak mezőnyből, és 16 labdát adtak el.

Ginobili is elismerte, a Miami agresszív védekezésével megfojtotta a játékukat, nem tudták rendesen járatni a labdát.

A Spurs biztatóan kezdett, az első negyedet egyenlőre hozta, majd ötpontos hátrányból felállva a harmadik negyed vége felé még a vezetést is átvette 62-61-nél. Ekkor azonban beindult a Miami, és 14 pontjával szemben csak hármat tudott dobni a Spurs. A végül 19 ponttal záró Chalmers ebben a szakaszaban dobott nyolcat, és még két asszisztot is kiosztott. Szükség is volt rá, mert LeBron James most nem szórta meg magát, 17 ponttal zárt, viszont ő adta a legtöbb gólpasszt, hetet, és remekül is védekezett, a zsákolni készülő Tiago Splitternek is kiosztott egy óriási blokkot. A Miami egységét jellemzi, hogy még három másik játékos is 10 vagy afölötti ponttal zárt.

LeBron James blokkolja Thiago Splitter

A Miami lendülete a negyedik negyedben is megmaradt, még a kiegészítő embereivel (Lewis, Battier, Andersen) is növelni tudta az előnyt, és végül 19 pontos különbséggel nyert.

A döntő harmadik meccsét magyar idő szerint szerdán hajnalban rendezik San Antonióban.

Döntő, 2. mérkőzés:

Miami Heat-San Antonio Spurs 103-84 (22-22, 28-23, 25-20, 28-19)
legjobb dobók: Chalmers 19, James 17, Allen 13, Bosh 12, Wade 10, illetve Green 17, Parker 13, Neal 10
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.