nono

Kobe Bryant: Az utolsó fejezet

2013.06.16. 09:08

Kobe Bryant áprilisban, az NBA-alapszakasz végén szenvedett súlyos sérülést, elszakadt az Achilles-ina, ez sem gátolja meg azonban, hogy az év végén visszatérjen, komoly tervei vannak.

Az ESPN úgy tudja, a Los Angeles Lakers harmincnégy éves sztárja, ha felépül, még legalább két szezont akar játszani a bajnokságban. Abban reménykedik, hogy mindkét idényt bajnoki gyűrűvel sikerül majd zárnia.

Ha így lenne, Bryant hét bajnoki címmel vonulhatna vissza harminchat éves korában, ezzel megelőzné a hat győzelemig jutó Michael Jordant, akihez mindig hasonlítják. Jordan a kilencvenes években nyerte címeit a Phil Jackson által irányított Chicago Bullsban.

Kobe a napokban azt írta twitterén, hogy utolsó fejezetként gondol majd visszatérésére, néhányan meg is rémültek, hogy a visszavonulásra utal, de erről szó nincs.

Bryant korábban többször kijelentette, csak addig hajlandó kosarazni, amíg a legmagasabb szinten tudja űzni a sportot. Szerződése még egy évig érvényes, ám az ESPN szerint a Lakers hajlik arra, hogy ezt meghosszabbítsák, szeretnék, hogy Kobe a klubtól vonuljon vissza.

Phil Jackson: Krízisben van a Lakers

Az NBA történetének legeredményesebb edzője öt bajnoki címet nyert a Lakersszel, miután a kilencvenes években a Chicago Bullsszal uralták a ligát. Úgy véli, a Los Angeles-ieknél komoly a baj. „A klubnál krízis van. Ha meg akarnak keresni, és kíváncsiak a véleményemre, segíteni fogok nekik". Menyasszonyának, Jeanie Bussnak, aki a Lakers igazgatója, gyakran ad tanácsokat. „Próbálok neki javaslatokat tenni. Nagy a pénzügyi fejetlenség a klubnál, ezt minél hamarabb rendezniük kell" - mondta Jackson, aki ismét kijelentette, nem hajlandó többé edzősködni.

A Lakersnek nem ment az elmúlt szezonban, csak az utolsó fordulóban jutottak be a rájátszásba, ott viszont Bryant nélkül rögtön kihullottak, a később döntős San Antonio Spurs 4-0-ra ütötte ki őket.

A kosaras szeretne ott lenni csapata szezonnyitó mérkőzésén szeptemberben, de a felépülés elején jár még, egyelőre nem lehet megjósolni pontosan, mikor játszhat újra tétmeccset.