Garnett és Pierce is elhagyta a Bostont

2013.06.29. 16:08

Két veterán szupersztárjától, Kevin Garnett-től, és a klubot karrierjének kezdete, azaz 1998 óta szolgáló Paul Pierce-től is megvált az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Boston Celtics.

A két játékos - Jason Terryvel egyetemben - a Brooklyn Netshez kerül, a Boston cserébe Kris Humphries, Gerald Wallace és Keith Bogans játékjogát, valamint a 2014-es, a 2016-os és a 2018-as amatőrbörzén felhasználható választási jogot kapta meg.

A 37 éves Garnett - akit 2004-ben a liga legértékesebb játékosának (MVP) választottak - 2007-ben a Minnesota Timberwolvestól szerződött a nagy múltú, ám akkoriban gyengén szereplő Bostonhoz, mellette az azóta már idén a Miami Heattel bajnok Ray Allen is csatlakozott a csapathoz. A hűséges Pierce-szel kiegészülve így összeállt a nagy hármas, amely rögtön - 1986 után először és mindeddig utoljára - bajnoki címhez segítette az együttest. A szupertrió 2010-ben is fináléba jutott, ám ott elbukott a Los Angeles Lakersszel szemben.

A két sztár távozását előrevetítette, hogy az együttes vezetőedzője, Doc Rivers - aki 2004 óta ült a kispadon - a napokban a Los Angeles Clippershez távozott.

Ez az üzlet gyakorlatilag azt jelenti, hogy Bostonban teljesen új csapat épül, ami jó néhány évig eltarthat, erről Tim Hardaway, a címvédő és keleti főcsoportrivális Miami megfigyelője azt mondta: "A Boston miatt többé nem kell aggódnunk."