Fél karja van, de halálos a hárompontosról

2013.08.20. 15:07

Zach Hodskins bal karja könyöktől lefelé hiányzik, de kiváló kosárlabdázó, nagyon pontosan dob és passzol, bekerülhet valamelyik amerikai egyetemi csapatba is.

Már 11 évesen a középiskolások között játszott, és bár szinte eltűnt a mezőnyben, olyan alacsony volt a többiekhez képest, 31 pontos meccsenkénti átlaggal zárt a bajnokságban.

Az edzője szerint az irányítóként játszó Hodskins mindenki számára példa lehetne, mert olyan keményen dolgozik, hogy minden hiányosságát feledtetni tudja. A játékos először sokat mozgó, gyakori gyors irányváltású mozgásával tűnt ki, majd egy kézzel is remekül megtanulta labdát kezelni és távolról dobni. Most azon dolgozik, hogy a felugrásos dobásokból is minél pontosabb legyen.

Fél karral is zseniális kosaras

„Ha a pályán vagyok, elfelejtem, hogy nincs karom, csak játszom. A szenvedély és a sportszeretet átsegít minden akadályon" – magyarázta Hodskins.

A kosarasra már a játékosügynökök is felfigyeltek, ezért sem véleletlen, hogy a University of Florida ajánlatot tett neki, elképzelhető, hogy Hodskins a 2014/15-ös szezonban már a Gators játékosaként vesz részt az egyetemi bajnokságban.