Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Ki gondolta, hogy Jordan elmegy a Bullstól?

2013.09.13. 00:02

LeBron James második bajnoki gyűrűjét is megszerezte a Miami Heattel a San Antonio Spurs ellen megnyert döntőben a nyáron, a ködösítés meg folytatódik az NBA legnagyobb sztárjának jövőjéről.

Jamesnek csak a következő idényben jár le a szerződése a Heatnél, ám az amerikai szaksajtónak már most az egyik kedvenc témája, mi lehet, ha mégsem marad Miamiban.

„Ötletem sincs, mi lesz még. Szeretném a karrierem hátralévő éveit a Heatnél tölteni, nagyszerű csapat van itt, mellyel továbbra is a bajnoki címért fogunk harcolni, minden ideális. Azt viszont még nem lehet tudni, hogy mi fog történni a szezon végéig, ez természetes" – ködösített James, aki egy klasszikus példát is hozott, a 90-es évek sztárcsapatára, a Chicago Bullsra utalva.

„Gyerekként sosem gondoltam volna, hogy a nagy Chicago Bulls egyszer szétesik. Ha valaki akkor azt mondta volna nekem, hogy Michael Jordan és Scottie Pippen nem játszik többé együtt, hülyének nézem. Hogy Phil Jackson nem lesz az edzőjük? Őrültség, gondoltam volna. El kell fogadni azt, hogy bármi megtörténhet, úgyhogy majd meglátjuk" – folytatta LeBron az andalgást. A hatszoros Chicago teljes átalakuláson ment keresztül az 1998-as bajnoki cím után, elmentek a sztárok és a sikeredző is.

Annyiban lehet a 90-es évek Bullsához hasonlítani a helyzetet, hogy 2014-ben a Heat nagy hármasának, Jamesnek, Wade-nek és Boshnak is lejár a szerződése, akár szét is eshet a tengely, bár jelenleg elég valószínűtlen ez a forgatókönyv. Ha LeBron úgy dönt, hogy nem hosszabbítja meg szerződését, akkor korábbi csapata, a Cleveland Cavaliers és a Los Angeles Lakers lehet a legesélyesebb, hogy szerződtesse.

LeBron és a Heat-elnök sem akar most a kérdéssel foglalkozni, egyelőre mindketten óvatosan és udvariasan nyilatkoznak az ügyről, ami meghatározhatja az NBA következő éveit. A kosársztár szerint vezérként kötelessége, hogy kizárólag az előttük álló szezonra koncentráljon, Riley pedig azt mondta, a címvédés az elsődleges, Jamesszel még nem beszéltek, majd jövőre ülnek le tárgyalni.