Klaudia
-4 °C
2 °C

Nehéz zsákot kapott a Barca kiszemeltje

2013.09.13. 09:29

Márciusban adta hírül a román Sport.ro, hogy Európa legkeresettebb kosarasa Bobróczky Róbert. 216 centis tekintélyt parancsoló már egy centivel több mint az apjáé, aki Aradon az edzője is egyben.

A Real Madrid és a Barcelona érdeklődését is felkeltette, és ha kosárlabdában egyik sem számít akkora tekintélynek, mint a futballban, mivel a spanyolok világ- és Európa-bajnokok voltak, az ajánlat több mint megtisztelő.

Az öregfiúknál ma is aktív, és Hódmezővásárhelyen valamint Szegeden gyakorta megforduló Bobróczky Zsigmond természetesen azonnal tudta, miért keressük. Bobróczky a román első osztályban játszott, lelkes és csupaszív játéka miatt mindenhol szerették.

„Szerbiai edzőtáborban vagyunk szeptember közepéig, ott is külön foglalkozom a fiammal, tornázunk, erősítünk. Azt szeretnénk, ha szépen és töretlenül fejlődne, de nehéz zsákot cipel a múltkori cikk után, nagyon sokan keresték. Értsétek meg, a fejlődése a legfontosabb, de már láttam rajta, hogy a feje nincs mindig rendben a meccseken. Nem könnyű ezt feldolgozni, de mindenben segítek neki. Ha a Jóisten megsegít bennünket, akkor egy év múlva ilyenkor már nagy örömmel beszélgetek, de addig is hadd kérjek türelmet” - mondta az édesapa.

A váltás, ha összejönne egy spanyol szerződés, az egész családot érintené, hiszen a 13 éves kosaras nem egyedül költözne valamelyik sztárklubhoz.