Nehéz zsákot kapott a Barca kiszemeltje

2013.09.13. 09:29

Márciusban adta hírül a román Sport.ro, hogy Európa legkeresettebb kosarasa Bobróczky Róbert. 216 centis tekintélyt parancsoló már egy centivel több mint az apjáé, aki Aradon az edzője is egyben.

A Real Madrid és a Barcelona érdeklődését is felkeltette, és ha kosárlabdában egyik sem számít akkora tekintélynek, mint a futballban, mivel a spanyolok világ- és Európa-bajnokok voltak, az ajánlat több mint megtisztelő.

Baschetbalistul arădean Robert Bobroczky are 2,16 metri la 13 ani şi este monitorizat de

Az öregfiúknál ma is aktív, és Hódmezővásárhelyen valamint Szegeden gyakorta megforduló Bobróczky Zsigmond természetesen azonnal tudta, miért keressük. Bobróczky a román első osztályban játszott, lelkes és csupaszív játéka miatt mindenhol szerették.

„Szerbiai edzőtáborban vagyunk szeptember közepéig, ott is külön foglalkozom a fiammal, tornázunk, erősítünk. Azt szeretnénk, ha szépen és töretlenül fejlődne, de nehéz zsákot cipel a múltkori cikk után, nagyon sokan keresték. Értsétek meg, a fejlődése a legfontosabb, de már láttam rajta, hogy a feje nincs mindig rendben a meccseken. Nem könnyű ezt feldolgozni, de mindenben segítek neki. Ha a Jóisten megsegít bennünket, akkor egy év múlva ilyenkor már nagy örömmel beszélgetek, de addig is hadd kérjek türelmet” - mondta az édesapa.

A váltás, ha összejönne egy spanyol szerződés, az egész családot érintené, hiszen a 13 éves kosaras nem egyedül költözne valamelyik sztárklubhoz.