Tragédia után már pályán a győri kosarasok

2013.09.16. 09:23

A buszbalesetet szenvedő győri női kosárlabdacsapatból már van olyan, aki elkezde a felkészülést, azok után, hogy a hétvégén elbúcsúztatták a szeptember 7-ei tragédia áldozatait, írja a Blikk.

A sérültek közül elsőként a tizenhét éves Dobos Ágnes állt munkába, csatlakozott az amerikai Dannielle Diamanthoz. „Egyelőre csak Ági állapota teszi lehetővé, hogy edzésre jelentkezzen. A többieknek várniuk kell, de jó hír, hogy a szerb Milica Ivanovics a héten elkezdheti a gyakorlásokat, igaz, csak könnyített vízifoglalkozásokon" – nyilatkozta Szentendrei Áron, akit a balesetben elhunyt Fűzy Ákos vezetőedző utódjának neveztek ki a HAT-AGRO UNI Győrnél. Hozzátette, csak októbertől várható komolyabb munka a csapatnál.

A győriek elindulnak a bajnokságban és az Euroligában is, de játékosokat kell igazolniuk, miután a balesetben megsérült Natasa Kovacsevicsnek térd alatt amputálni kellett a bal lábát, Kovács Krisztina visszavonult, Tullner Evelinre pedig újabb műtét vár, így várhatóan kihagyja az idényt.

„Két posztra még igazolnunk kell. A hazai kínálat elég szűk, ezért inkább külföldiekkel számolunk, most várjuk a menedzserek jelentkezését" – mondta Szentendrei.

A szeptember 7-én történt buszbalesetben Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter klubigazató vesztette életét. A tragédiát az okozta, hogy buszuk ütközött egy személyautóval és árokba borult.