Televíziós összefogás és emléktorna Győrben

2013.10.08. 10:45

Magyarország három sporttelevíziója közösen jótékonysági árverést és gálát szervez a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatának szeptember 7-i buszbalesetében elhunyt vezetőedző, Fűzy Ákos és a sportigazgató, Tapodi Péter emlékére és családjaik megsegítésére.

Az internetes aukción ismert magyar és külföldi sportolók, csapatok, szövetségek által felajánlott labdákra, mezekre, relikviákra lehet licitálni október 16-ig. A befolyó összeget a két szakember családja, illetve a sérült sportolók kapják meg - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az összefogás része egy jótékonysági gála is, amelyre vasárnap kerül sor a győri Egyetemi Sportcsarnokban. Az eseményen pályára lépnek a Győri Audi ETO KC kézilabdázói, a Győri ETO FC labdarúgói, az egykori válogatott kosárlabdázókat tömörítő Dávid Kornél All Stars, valamint a DIGI Sport, a Sportklub és a Sport TV legjobbjaiból verbuvált médiaválogatott. A négy csapat a HAT-AGRO UNI Győr játékosaival egészül ki. A 12.45 órakor kezdődő gálát párhuzamosan közvetíti a három sporttévé, a három műsorvezető az árverés aktuális állásáról is beszámol majd.

A győri kosárcsapatot egy soproni mérkőzésre szállító autóbusz Kapuvárnál ütközött össze egy személyautóval. Tapodi Péter klubigazgató a szerencsétlenség helyszínén meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét, és több játékos súlyosan megsérült.