Shaq óta nem volt ilyen az NBA-ben

2013.11.05. 11:10

A Philadelphia 76ers újonca, Michael Carter-Williams lett a hét legjobb játékosa az NBA keleti konferenciájában. A kosarasnak nagy szerepe van abban, hogy a philadelphiai csapat három győzelemmel kezdte a szezont, igaz a negyedik meccsükön már nem bírtak a Golden State Warriorsszal hétfő éjjel. 

Újonc játékost az NBA-legenda Shaquille O'Neal óta nem választottak a hét legjobbjának, a korábbi Orlando Magic és Los Angeles Lakers-sztár 1992-ben érdemelte ki a címet. A nyugati konferenciában egyébként Kevin Love lett a legjobb. 

Az idei drafton tizenegyedik helyen elvitt Carter-Williams már az első meccsén kitűnt. Huszonkét pontja, tizenkét asszisztja és kilenc labdaszerzése volt, utóbbi kategóriában rögtön újoncrekordot állított be. A kétszeres bajnok LeBron James akkor azt mondta róla, ennél jobban nem is mutatkozhatott volna be a profik között. 

A Chicago elleni harmadik alapszakaszbeli találkozón dupla-duplával zárt, huszonhat pontja és tíz asszisztja volt a győztes meccsen, már itt igazi vezérnek tűnt.

Bízik bennem az edzőm, ez rengeteget jelent. Sokat tudok szabadon játszani a pályán, végzem a munkám, igyekszem minél több társat bevonni a játékba. 

Az év újonca címet négy játéknap után semmi értelme nem lenne még odaadni neki, a szezon nagyon hosszú, és kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtania, de abban a szakértők is egyetértenek, senki nem várta, hogy a point guard ilyen formában kezdi majd első szezonját. 

Eredmények

Philadelphia 76ers-Golden State Warriors 90-110

Cleveland Cavaliers-Minnesota Timberwolves 93-92

Memphis Grizzlies-Boston Celtics 95-88

Los Angeles Clippers-Houston Rockets 137-118