A győri kosarasok lehetetlen küldetése

2013.11.06. 12:19

Két hónappal a tragikus közlekedési baleset után lehetetlen küldetésnek tartja Fűzy András, a HAT-AGRO UNI Győr társadalmi elnöke a női kosárlabda Euroligában való szereplést, a továbbjutást a csoportból, és azt, hogy csapat a csütörtöki rajton helytálljon a címvédő Jekatyerinburg ellen.

„Nagy öröm, hogy egyáltalán itt lehetünk, és a harmadik szezonunkat kezdhetjük az Euroligában” – mondta az együttes szerdai sajtótájékoztatóján Fűzy András. Az elmúlt két hónapban sokat beszélgettünk, és sokszor úgy éreztük, lehetetlen küldetés, hogy felkészüljünk a november 7-i rajtra.”

A győri kosárcsapatot egy soproni mérkőzésre szállító autóbusz Kapuvárnál ütközött össze szeptember 7-én egy személyautóval. A balesetben Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét, és több játékos súlyosan megsérült.

Fűzy András - akinek Fűzy Ákos az unokatestvére volt - úgy fogalmazott: a második lehetetlen küldetés a címvédő orosz Jekatyerinburg elleni helytállás, a harmadik pedig a csoportból való továbbjutás lenne. A győriek a Jekatyerinburg mellett a francia Bourges, a szlovák Kosice, az olasz Schio és a török Kaiseri csapatával vannak egy csoportban.

„Az orosz csapat olyan a női kosárlabdában, mint labdarúgásban a Barcelona vagy a Real Madrid" - vette át a szót Szentendrei Áron vezetőedző. Tele van olimpiai és világbajnokokkal, míg mi az ismert körülmények miatt még mindig csak kilencen edzünk, így az öt az öt elleni játékot sem tudjuk gyakorolni.”

Hozzátette: december elsején kapcsolódnak be a magyar bajnokságba, reméli, addigra Koch Dóra, Pénzes Kinga és Czirják Noémi is visszatérhet.

A győri klub arra kéri szurkolóit, hogy a csütörtökön 18 órakor kezdődő mérkőzésre az Egyetemi Csarnokba mindenki hozzon magával egy plüssállatkát, és azokat a játékosok bemutatásakor dobja a pályára. Ezeket összegyűjtik, és elviszik majd Belgrádba Natasa Kovacsevicsnek, akinek a baleset után térd alatt amputálni kellett az egyik lábát.