Előd
9 °C
17 °C

A tragédia után erre számítottak a győriek

2013.11.07. 20:45
A szeptemberi busztragédia óta első tétmeccsét játszó HAT-AGRO UNI Győr az esélyeknek megfelelően kikapott csütörtökön hazai pályán a címvédő orosz Jekatyerinburgtól a női kosárlabda Euroliga nyitófordulójában.

A győriek kérésére a közönség jó része egy-egy plüssállatkával érkezett az Egyetemi Csarnokba, a játékosok bemutatásakor bedobták a pályára. Az apró figurákat a játékosok elviszik majd Belgrádba, a szerb Natasa Kovacevicnek, akinek a szeptember 7-i busztragédia után térd alatt amputálni kellett az egyik lábát. A Kapuvárnál bekövetkezett baleset következtében Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét, több játékos pedig súlyosan megsérült.

A győriek 2013/2014-es idénye - mivel csak december elején kapcsolódnak be a magyar bajnokságba - az erőviszonyoknak megfelelően kezdődött, nyolc perc elteltével ugyanis 2-21 állt az eredményjelzőn. A világsztárokkal felálló, mesés költségvetésű Jekatyerinburg szórta a kosarakat, főként az Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes francia Sandrine Gruda és a kétszeres olimpiai bajnok amerikai Candace Parker volt elemében. 

A második negyed a nemrég Magyarországra érkezett amerikai Courtney Vandersloot hét pontjával indult (16-25), aztán a címvédő oroszok rendezték soraikat, beindult a 2007 legjobb európai kosarasává választott lett Anete Jekabsone is, így a félidőben 28-54 volt az állás.

Térfélcsere után még egyértelműbbé vált a maroknyi szurkolótáboruktól támogatott uráliak fölénye, Szentendrei Áron csapata a hátralévő két játékrészben már csak 7, illetve 8 pontot szerzett. A túloldalon Jekabsone 18, Parker 17, Gruda pedig 15 pontig jutott.

A Győr jövő szerdán Kassára látogat.

Szentendrei Áron vezetőedző: Köszönet a lányoknak. Felemás érzések vannak bennem, hiányoznak a barátaim, Ákos és Péter, de megyünk tovább. Kőkemény munka vár ránk, sokat kell még dolgoznunk."

Eredmény: 
A csoport, 1. forduló:
HAT-AGRO UNI Győr - Jekatyerinburg (orosz) 43-101 (9-25, 19-29, 7-23, 8-24)
a magyar csapat legjobb dobói: Vandersloot 13, Semsei 8   

B-csoport, szerdán: Uniqa Euroleasing Sopron-Brno (cseh) 73-67