Ennél jobb szurkolói akció már nem lesz

2013.11.08. 12:10

A hétvégén elkezdődik az egyetemi kosárlabda-bajnokság az Egyesült Államokban, az iskolák igyekeznek minél több nézőt a szezonnyitókra csábítani. Eddig egy kansasi csapat a nyerő. 

A Kansas State női csapatának első meccsére kilátogató diákok ugyanis egy nagy adag sült bacont kapnak a pénteki kezdés előtt, ha felmutatják a diákigazolványukat. Az ellenfél amúgy a Tennessee lesz, a meccsre ingyen bemehetnek a tanulók. 

Valószínűleg a szervezők sem gondolták, hogy az akciónak ekkora sikere lesz, úgy gondolták, hogy negyvenöt kilónyi bacon biztosan elég az egyetemista drukkereknek. Az ajánlatnak köszönhetően viszont akkora lett az érdeklődés, hogy kénytelenek voltak még kilencven kilóval megtoldani a meccsre szánt készletet, hat szelet jut majd fejenként a leggyorsabb szurkolóknak. 

Az egyetem sportprogramjának vezetője meg is magyarázta, miért éppen a bacon mellett döntöttek. „Mindenképp valamilyen étellel akartunk akciózni, hogy megtöltsük a lelátókat. Korábban már csináltunk egy ugyanilyen akciót pizzával, de manapság már bárki tud pizzát rendelni, a baconhöz sokkal nehezebben lehet hozzájutni itt az egyetemen" - mondta Randy Peterson. Azt ígérték, ha bejön az augusztus óta tervezett akció, akkor a szezonban még visszatér az étel. 

Ön milyen ingyen ételért menne meccsre?

Úgy számolnak, legalább ezer diákot tudnak majd megetetni péntek délután, és nem égnek le úgy, mint 2004-ben, amikor az egydolláros hotdogok már a szünetben elfogytak, és kitört a népharag.

Az érdeklődéssel valószínűleg a bacontől függetlenül sem lesz gond a Kansasnél, az elmúlt tizenkét szezonban mindig ott voltak a legjobb negyvenben nézőszám tekintetében. 

Az amerikai sporteseményeken nagy hagyománya van a gyorsételek mértéktelen fogyasztásának, a profi klubok évről-évre igyekeznek különleges szendvicsekkel, hamburgerekkel és hotdogokkal csábítani a nézőket, de a mérkőzések előtt, a stadionok környékén is hozzá lehet jutni különféle grillételekhez.