Kálmán László visszavonult az élvonaltól

2013.11.16. 08:24

Elbúcsúzott a nemzeti kosárlabda-bajnokság első osztályától, befejezte profi pályafutását a szombathelyi Falco irányítója, Kálmán László.
 

A Sugár úti csarnokban gálával ünnepelt a közönség, pályára lépett 2008-as bajnokcsapat, illetve viszontláthatta a szombathelyi közönség Arnas Kazlauskast, Pankár Tibort, Váradi Kornélt, Will Tamást, Feigl Imrét, Dávid Kornélt, Gulyás Róbertet, Sitku Ernőt, Bencze Tamást és Németh Istvánt is.
A Falco 1990-2000 közötti csapatában Krivacevic Dragoljub, Mujanovic Samir, Pallag Zoltán, Zsebe Ferenc, Molnár Tamás, Ketész Tamás, Henrik István és Hencsey Tamás is újra a pályára lépett.
   A Magyar Kosárlabdázók Szövetsége (MKOSZ) vezetése és a klubvezetése köszöntötte Kálmán Lászlót, aki nem hagyja abba a kosárlabdázást, alacsonyabb osztályban folytatja, a B csoportos Pápához szerződött.
    Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere emlékérmet és díszoklevelet adott át az általa legendásnak nevezett sportolónak, illetve bejelentette: felterjeszti őt a város következő díszpolgárának.
    Kálmán László egykori csapata azzal is tisztelegni kívánt a huszonegy éves NB I.-es pályafutása után a felsőbb osztályból távozó játékosának, hogy a 8-as mezszámát visszavonultatta.
    A Falco irányítója 21 évet töltött a csapatnál, amellyel 2008-ban magyar bajnoki címet nyert, 78-szor szerepelt a válogatottban, pályafutása során több mint hétszáz bajnoki mérkőzést vívott.