Kiddnél nincs taplóbb NBA-edző

2013.11.28. 11:10

Bajban volt a Brooklyn Nets a Los Angeles Lakers elleni meccsen az utolsó másodpercekben, hiszen amellett, hogy a vendégek vezettek 96-94-re, már időkérésük sem volt 8,3 másodperccel a vége előtt.

Jason Kidd vezetőedző ezért trükkös megoldáshoz folyamodott: odakiáltott az oldalvonal felé igyekvő Tyshawn Taylornak, hogy ütközzön neki, hogy kiejthesse a kezéből az üdítős poharat, mert így a takarítás ideje alatt átbeszélhették a taktikát. A videón jól látszik, ahogy Kidd odaszól játékosának (Hit me - ütközz nekem), majd a kezéből kihulló pohár után kap, mindezt ráadásul az egyik játékvezető orra előtt.

A mérkőzés után persze mind az edző, mind az irányító tagadta, hogy szándékos lett volna a dolog.

Egyszerűen kicsúszott a kezemből a pohár, ahogy összeütköztem Ty-jal. Izzadt a tenyerem. A labdával a kezemben sem voltam jó sose

- mondta az újonc vezetőedző, aki tavaly még a ligában játszott, de Taylor is adta a hülyét:

Jöttem le a pályáról, erre csak úgy elém állt. Én meg mondom, Mester, menjen már előlem, tesó.

A remekül kigondolt és kivitelezett koreográfia azonban hiábavaló volt, a Nets az ajándékba kapott taktikai megbeszélés ellenére sem tudott fordítani a hajrában, és végül 94-99-re kikapott a Lakerstől. Talán azért, mert a Lakers is cselhez folyamodott, két játékosuk, Steve Blake és Xavier Henry kihallgatta a sorsdöntő taktikai értekezletet. A Nets játékosainak és edzőinek ráadásul fel sem tűnt, hogy a fehérmezes hazaiak között két lila felsős Lakers játékos is felbukkant.

sneakyl1.0 standard 709.0