Egy egész csapatot megszívatott a futással

2013.12.03. 12:21 Módosítva: 2013.12.03. 12:22

A New Orleans Pelicans háromszori hosszabbítás után 131-128-ra verte a Chicago Bullst. Az utolsó másodpercekben Jrue Holiday hihetetlen betöréssel egyedül verte meg a komplett Bullst.

Négy és fél másodperc volt hátra 128-128-as állásnál, a Pelicans jött bedobással, amikor Holiday saját térfeléről sprintelt fel. A Bulls képtelen volt jól megszervezni a védekezését, így a felfutó pelicansos öt játékos gyűrűjében is simán betört a palánk alá. Ott faulttal együtt begyötört egy kosarat, majd egy büntetőt is dobhatott.

Egy ilyen futással egész csapatot lehet alázni

A 19 pontig jutó Holidaynak nem ez volt a meccsen az első nagyszerű megmozdulása, a New Orleans az ő kosarával harcolta ki az első hosszabbítást is a rendes játékidőben.

A Bulls megérezte a sérült Derrick Rose hiányát, az ő posztján játszó Kirk Hinrich mind a nyolc kísérlete eredménytelen volt. Luol Deng viszont nagyot játszott, 37 ponttal zárt, és a második hosszabbítást is neki köszönheti csapata. A védekezés sem ment jól a chicagóiaknak, sorra kapták a hárompontosokat, jó százalékkal dobhatott a Pelicans. Anderson 36 pontjából hétszer triplából volt eredményes.